Fico: Zaradenie Slovenska do koalície diablov je logické

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: ilustračné, SITA/AP

BRATISLAVA 28. novembra (WebNoviny.sk) – Nepreceňoval by som, ale ani nepodceňoval veci, ktoré sa dejú na sociálnych sieťach. Tak reagoval premiér Robert Fico na video, v ktorom tzv. Islamský štát (IS) zaradil Slovensko do „koalície diablov“. Tú podľa propagandistického videa tvorí 60 krajín – členské krajiny NATO, arabské krajiny, ale aj Irán, Rusko či Čína. „Všetky tieto vyjadrenia prísne monitorujeme a sledujeme,“ dodal.

Niektoré veci vychádzajú podľa premiéra z logiky, a to sa týka aj zaradenia Slovenska do koalície diablov. „Sme členský štát NATO a EÚ. Krajina, ktorá veľmi intenzívne spolupracuje so susednými krajinami, krajinami EÚ a NATO. Veľmi jednoznačne hovoríme o prepojení migrácie a terorizmu. Len slepý a hlúpy môže tvrdiť, že nie je súvis medzi migráciou a terorizmom,“ vyhlásil premiér.

Teroristická organizácia Islamský štát údajne zaradila vo svojom najnovšom propagandistickom videu Slovensko do „koalície diablov“. Video zverejnilo mediálne centrum IS Al-Haját, pravosť záznamu nie je zatiaľ overená. „Koalíciu diablov,“ ktorej IS hrozí, tvorí 60 krajín – ich vlajky sa objavili vo videu trvajúcom štyri minúty a 13 sekúnd. Ide o arabské krajiny, členské štáty NATO, ďalej Irán, Rusko, Čínu a ďalšie krajiny.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert Fico
Firmy a inštitúcie Islamský štát