Pošta upozorňuje na zakázaný obsah, tieto zásielky nedoručí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pošta predstavila novú balíkovú linku
Slávnostné spustenie novej balíkovej triediacej linky Slovenskej pošty na Tomášikovej ulici v Bratislave. Bratislava, 16. jún 2015. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 17. decembra (WebNoviny.sk) – Slovenská pošta v posledných dňoch zaznamenala niekoľko prípadov nedovoleného obsahu v poštových zásielkach, ktoré smerovali do zahraničia. Skenery v zásielkach odhalili prskavky, ktoré sa nesmú posielať. Pošta ich preto musela z ďalšej prepravy vylúčiť. Slovenská pošta v tejto súvislosti občanov upozorňuje, že prskavky a zábavná pyrotechnika patria do skupiny Výbušné látky a predmety, ktoré je zakázané posielať.

Zákaz sa vzťahuje aj na omamné a psychotropné látky, jedy, jadrové materiály, rádioaktívne látky, vysoko rizikové chemické látky, živé zvieratá (okrem vybraných druhov hmyzu), ohrozené druhy voľne žijúcich živočíchov a rastlín. Posielať sa nesmú ani zásielky, ktorých obsah alebo úprava môžu ohroziť život alebo zdravie ľudí či poškodiť životné prostredie a ktorých úprava alebo viditeľný obsah sú urážlivé alebo hanlivé. Šperky, drahé kovy, bankovky, poštové známky a iné ceniny možno zasielať len v poistených balíkoch. Ak Slovenská pošta zistí, že sa v zásielke nachádza nepovolený obsah (napríklad omamné látky alebo ohrozené druhy živočíchov a rastlín), informuje príslušné orgány verejnej správy.

Predvianočné obdobie každoročne prináša zvýšený záujem o poštové služby. V novembri a decembri minulého roku bolo na poštách podaných takmer 1,2 milióna balíkových zásielok tuzemského styku a viac ako 41-tisíc balíkových zásielok medzinárodného styku. Slovenská pošta ročne prepraví, prijme a doručí okolo 300 miliónov zásielok.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Slovenská pošta