Slovinci rozhodnú o rodine, vysielajú slovenský spot

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nataša Žembová
Nataša Žembová pri podpore slovinského referenda za rodinu v Ľubľane s miestnymi aktivistami.

BRATISLAVA 19. decembra (WEBNOVINY) – Klip Aliancie za rodinu, ktorá organizovala vo februári referendum na Slovensku, sa stal súčasťou hlavnej kampane obdobného hlasovania v Slovinsku. Občanov Slovinska čaká v nedeľu referendum. Majú v ňom vyjadriť svoj nesúhlas so znením zákona o rodine, v ktorom sa hovorí o manželstve ako zväzku dvoch dospelých osôb, teda aj dvoch dospelých osôb rovnakého pohlavia. Ústavný súd s referendom súhlasil.

Do Slovinska prišla podporiť hlasovanie aj tvár slovenského referendového „klipu“ Nataša Žembová. Za účinkovanie v ňom musela vo februári opustiť prácu v televízii, kde moderovala hlavné spravodajstvo. Klip o malom chlapcovi, ktorý vyrastal v pestúnskej rodine a prišli si po neho noví rodičia – dvaja homosexuáli, preložili do slovinčiny. Teraz ho šíria po celom Slovinsku. Na internete ho videlo viac ako 57 000 ľudí. „Aj keď bude referendum úspešné, boj o ochranu rodiny sa nekončí,“ povedala dnes Žembová.

So slovinskými aktivistami sa stretol aj člen realizačného tímu slovenského referenda o ochrane rodiny a hovorca prvého Národného pochodu za život Tomáš Kováčik. „Veľmi ma povzbudili svojou veľkou odhodlanosťou chrániť rodinu a deti. Dnes, keď im politici zákonom nanútili ideologický pohľad na manželstvo, keď sa pokúsili zastaviť ich ľudové hlasovanie a keď o ich referende médiá vôbec neinformujú, mám zlý pocit z kvality demokracie v Európe. Držím Slovincom palce, aby sa nebáli prejaviť svoj názor na rodinu, manželstvo a deti, aby šli k hlasovacím urnám a povedali, aké sú ich hodnoty,“ povedal.

Slovenské referendum vo februári bolo neúspešné, pretože hlasovať neprišlo potrebných 50 percent voličov. Podľa slovinských pravidiel, k úspešnému výsledku potrebujú 20% ľudí, ktorí zakrúžkujú iniciátormi navrhovanú odpoveď – proti.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Natália Žembová