Lyžiarske podmienky by sa mohli zlepšiť v najbližších dňoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lyžiari
Aktuálne je na väčšine upravených zjazdoviek v priemere 20 až 30 centimetrov technického snehu. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

BRATISLAVA 28. decembra (WebNoviny.sk) – Lyžiarske podmienky na Slovensku sú vzhľadom na počasie dobré, v niektorých lokalitách obmedzené. Zlepšiť by sa mohli už v najbližších dňoch. Ako agentúru SITA informovala Ľubica Styková zo spoločnosti SITOUR, očakávané ochladenie má okrem mrazivých teplôt potrebných pre ďalšie spustenie zasnežovacej techniky priniesť od vyšších polôh aj prírodný sneh.

Ľudia môžu lyžovať najmä v oblasti Tatier. V Nízkych Tatrách je v prevádzke Závažná Poruba, Chopok a Donovaly. Vo Vysokých Tatrách je v prevádzke Jakubkova lúka, Štrbské Pleso a Tatranská Lomnica. S dobrými podmienkami sú v prevádzke aj strediská v okolí Ždiaru – Bachledova dolina, Skicentrum Strednica alebo Monkova dolina. Z východoslovenských stredísk vleky premávajú v Litmanovej, v Drienici a v stredisku Vernár – Studničky.

Aktuálne je na väčšine upravených zjazdoviek v priemere 20 až 30 centimetrov technického snehu. Prevádzka v strediskách dosahuje 20 až 50 percent. Výnimkou je len Štrbské Pleso, kde je k dispozícii vyše 80 percent svahov. V areáloch, kde snehová pokrývka zatiaľ chýba, premávajú lanovky pre peších turistov – týka sa to napríklad Vrátnej, Malinného Brda či Veľkej Rače.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia