So starým rokom sa v Bratislave rozlúčia swingovou párty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bratislavský hrad
Bratislavský hrad Foto: webnoviny.sk

BRATISLAVA 31. decembra (WebNoviny.sk) – Príchod Nového roka bude Bratislava dnes vítať swingovou párty. Silvestrovské oslavy namiesto tradičných kapiel ako Polemic či Hex tento rok v centre mesta spríjemní swingová kapela Swingless Jazz Ensemble. Dvadsaťdvačlennému big bandu bude počas silvestrovskej noci patriť pódium na Hlavnom námestí. Hviezdoslavovo námestie bude patriť tanečnej párty, tentoraz v réžii dídžejov z bratislavského tanečného klubu. Príchod Nového roka privíta hlavné mesto tradičným ohňostrojom nad Dunajom.

Posledný deň v roku už tradične odštartuje Silvestrovským behom cez bratislavské mosty. Hromadný štart bude dnes o 10:00 na Dolnozemskej ceste pri Ekonomickej univerzite v bratislavskej Petržalke. Účastníci pobežia cez Prístavný most – Most Apollo – nábrežie Dunaja – Most SNP – nábrežie Dunaja – most Lafranconi. Cieľ je pod mostom Lafranconi pri Botanickej záhrade. Bežci, ktorí sa nestihli vopred zaregistrovať, môžu tak urobiť ešte dnes od 08:30 do 09:30 na štarte pretekov.

Oslavy tento rok mesto pripravilo ako silvestrovskú prechádzku po námestiach. „Oslavy sme pripravili ako prechádzku silvestrovským korzom od Primaciálneho námestia cez Hlavné až po Hviezdoslavovo,“ priblížil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal na nedávnej tlačovej konferencii k silvestrovským oslavám. Začína sa už cez deň na klzisku na Primaciálnom námestí, ktoré bude patriť deťom. Od 19:00 sa oslavy presunú k pódiu na Hlavnom námestí, kde sa začne celovečerná swingová tančiareň, ktorá potrvá do 01:00. Tancovať sa bude aj na Hviezdoslavovom námestí, tanečné hity budú až do 02:00 púšťať kluboví dídžeji DJ Gonzo, DJ Kinet či DJ Yellov Box. Nový rok hlavné mesto privíta silvestrovským ohňostrojom nad Dunajom, ten bude možné pozorovať z Námestie Ľudovíta Štúra a Rázusovho nábrežia. Oslavy príchodu Nového roka sa však so silvestrovskou polnocou nekončia, program bude na Hlavnom námestí pokračovať aj 1. januára, od 15:00 do 18:00 bude pódium patriť kapele Funny Fellows.

Novoročné oslavy budú mesto stáť približne 50-tisíc eur, z toho sedemtisíc eur pôjde na ohňostroj. Na poriadok a bezpečnosť budú aj tento rok dohliadať policajti spolu so strážnou službou. Podľa Petra Kožíka z bratislavskej mestskej polície bude počas silvestrovských osláv v centre mesta 81 štátnych a 41 mestských policajtov. Vojsť do centra mesta sa bude dať cez 11 kontrolovaných vstupov, ktoré budú strážiť príslušníci strážnej služby spolu s policajtmi. Do dejiska osláv nepustia ľudí pod vplyvom alkoholu či drog, kontrolovať tiež budú, či návštevníci nemajú pri sebe nebezpečné predmety, fľaše a podobne. Na Primaciálnom námestí bude zriadené aj záchytné miesto, kde budú môcť rodičia nájsť svoje zatúlané detičky.

Mestská hromadná doprava bude na Silvestra jazdiť podľa víkendového cestovného harmonogramu. Cezhraničné a regionálne linky 525, 801, 901 a 153 budú premávať ako v prázdninový pracovný deň. Nočné linky mestskej hromadnej dopravy budú počas silvestrovskej noci jazdiť až do 06:30. Dopravný podnik Bratislava počas silvestrovských osláv posilní električkovú, autobusovú a trolejbusovú dopravu. Pred polnocou a po nej budú linky N93, N95 do Petržalky, trolejbus N72 na Dolné hony či električky N5, N8, N10 do Dúbravky, Rače a Ružinova premávať v 15-minútových intervaloch. Ostatné linky nočnej dopravy a mimoriadne vypravené nočné električky budú premávať celú noc až do rána v 30-minútových intervaloch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivo Nesrovnal