Obrazom: Pri tragickej dopravnej nehode zomreli dvaja ľudia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pri tragickej dopravnej nehode zomreli dvaja ľudia
Tragická dopravná nehoda sa stala vo štvrtok 7. januára večer na ceste I/10 v katastri obce Kolárovice v okrese Bytča. Vodič Citroëna C3 Picasso pri prejazde miernej pravotočivej zákruty predchádzal nákladné vozidlo a po zaradení do svojho jazdného pruhu dostal šmyk, prešiel do protismeru, kde sa zrazil s oproti jazdiacim nákladným autom, ktoré šoféroval 44-ročný vodič. Pri dopravnej nehode zomrel 36-ročný vodič Citroënu a jeho 33-ročná spolujazdkyňa. Obidvaja boli občania Českej republiky. Foto: SITA/KRPZ Žilina

BRATISLAVA 8. januára (WebNoviny.sk) – Tragická dopravná nehoda sa stala vo štvrtok 7. januára večer na ceste I/10 v katastri obce Kolárovice v okrese Bytča. Ako informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, 36-ročný vodič viedol motorové vozidlo Citroën C3 Picasso s českými evidenčnými číslami od Bytče na Makov a pri prejazde miernej pravotočivej zákruty predchádzal nákladné vozidlo. Vodič Citroënu však neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam a po zaradení do svojho jazdného pruhu dostal šmyk.

Obrazom: Tragická dopravná nehoda pri Bytči

Pri šmyku prešiel do protismeru, kde sa zrazil s oproti jazdiacim nákladným autom, ktoré šoféroval 44-ročný vodič. Pri dopravnej nehode zomrel 36-ročný vodič Citroënu a jeho 33-ročná spolujazdkyňa. Obidvaja boli občania Českej republiky. Alkohol u vodiča nákladného auta polícia nezistila. U vodiča Citroënu urobia súdnu pitvu. Hmotnú škodu odhadli približne na 25 000 eur. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Okolnosti dopravnej nehody vyšetrujú.

Polícia opakovane vyzýva vodičov, aby prispôsobili jazdu stavu a povahe vozovky. Na väčšine územia Slovenska na cestách sneží, na vozovke sa preto môže tvoriť ľad. Pre zlé poveternostné podmienky sa navyše tvoria snehové záveje a miestami je znížená viditeľnosť. Polícia navyše apeluje na vodičov, aby pri zníženej viditeľnosti používali stretávacie svetlá, prípadne hmlové svetlá, denné svietenie je nedostatočné.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia