V nemocnici na Antolskej sa už opäť kúri

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nemocnica
Nemocnica sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v bratislavskej mestskej časti Petržalka. Foto: SITA/Nina Bednáriková

BRATISLAVA 8. januára (WebNoviny.sk) – V Nemocnici Sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v Bratislave začali po utorkovej havárii v piatok ráno opravovať výmenníkovú stanicu. Pre opravu museli v nemocnici úplne odstaviť kúrenie, ktoré bolo zabezpečované len elektrickými ohrievačmi.

Medzičasom sa však už opäť začalo kúriť. Porucha na výmenníkovej stanici v nemocnici, pre ktorú nebolo možné vykúriť celú budovu, bola v piatok úspešne opravená. Kúrenie v budove nemocnice sa podarilo obnoviť v piatok popoludní. O 19-tej hodine by sa mal skončiť mimoriadny režim a nemocnica by mala fungovať v normálnej prevádzke. Od najbližšieho pracovného dňa by sa malo obnoviť aj poskytovanie plánovanej zdravotnej starostlivosti, ambulantnej aj ústavnej. Informovala o tom hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave (UNB) Petra Stano Maťašovská.

Počas núdzového režimu bolo v nemocnici hospitalizovaných približne 250 ľudí. Prevádzkovými opatreniami (najmä zatvorením polikliniky) sa podarilo teplo sústrediť na lôžkové oddelenia a udržať v nich 20 až 22 stupňov. Pacienti tak mali podľa hovorkyne zachovaný tepelný komfort. V piatok ráno, keď sa začala porucha opravovať, bolo nutné odstaviť kúrenie úplne. V tom čase zostalo v nemocnici len 60 pacientov, ktorí potrebovali intenzívnu starostlivosť. Dodávka tepla bola zabezpečená elektrickými ohrievačmi.

Ako ďalej informovala hovorkyňa, ostatní pacienti boli buď preložení do iných nemocníc UNB, alebo boli prepustení domov, ak to ich stav umožňoval. „Počas núdzového režimu nemocnice sa nič mimoriadne nestalo, hospitalizovaní pacienti mali teplotný komfort, preklady pacientov do iných nemocníc Univerzitnej nemocnice Bratislava boli bez problémov, nikomu sa transportom nezhoršil zdravotný stav. Poskytovanie zdravotnej starostlivosti ostalo zachované. Situácia bola stabilizovaná,“ komentovala situáciu Maťašovská.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Petra Stano Maťašovská