V prevádzke je 90 zimných areálov, podmienky sú veľmi dobré

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lyzovanie lyzovacka sneh
Foto: SITA/Dušan Hein

BRATISLAVA 24. januára (Webnoviny.sk) – Na Slovensku je dnes v prevádzke približne 90 zimných areálov. Lyžiarske podmienky sú dobré až veľmi dobré, agentúru SITA informovala Ľubica Styková zo spoločnosti SITOUR. Snehová vrstva dosahuje na väčšine svahov v priemere 30 až 60 cm. Počas noci nasnežilo jeden až štyri cm nového snehu. Ďalšie zjazdovky spustili na Donovaloch, vo Vyšnej Boci, Martinských holiach, v Drienici, Malinôm Brde alebo v Čičmanoch.

V sobotu 23. januára otvorili sezónu v Malej Lučivnej a v piatok 22. januára v horehronskom stredisku Čierny Balog. Sneh je vzhľadom na stále nízke teploty prachový. V okolí stredísk Donovaly, Kubínska hoľa, Oravská Lesná, Strednica – Ždiar aj Štrbské Pleso môžu priaznivci zimných športov využiť i upravené bežkárske trate.

Strediská v Kremnických a Štiavnických vrchoch hlásia veľmi dobré podmienky. Výška snehu dosahuje 40 cm na Skalke, cez pol metra na Králikoch, do 60 cm na Krahuliach, Remate a v Salamandre resort. Veľmi dobré podmienky sú i v južnejšie položených strediskách ako Pezinská Baba, Kálnica, Bezovec, Ostrý Grúň alebo Drozdovo – snehová vrstva je tu vo výške 35 až 40 cm.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia