V Košickom kraji sa učí na všetkých stredných školách

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Skola_ziak.jpg
Foto: Pixabay.com

KOŠICE 25. januára (WebNoviny.sk) – V Košickom kraji nie je ani jedna stredná škola v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja (KSK), na ktorej by sa neučilo. Informovala o tom dnes hovorkyňa KSK Zuzana Bobríková. Podľa slov hovorkyne košického magistrátu Lindy Šnajdárovej, zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta sa nevyučuje na Základnej škole Krosnianska 4, na Základnej škole na Jenisejskej ulici sa dnes vyučujú iba prváci. Do štrajku sa zapojilo osem škôl a okolo 150 učiteľov.

„Uvažovali sme aj o verejnom protestnom zhromaždení učiteľov, až dnes sme sa dohodli, že zhromaždenie košických učiteľov uskutočníme vo štvrtok 28. januára popoludní od pätnástej pri Dolnej bráne na košickej Hlavnej ulici,“ informoval dnes agentúru SITA Štefan Csontos z Iniciatívy košických učiteľov.

Ako informovala Bobríková, len niekoľko stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK sa zapojilo do štrajku učiteľov. „Ani jedna zo 63 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja neostala zavretá. Vo všetkých sa vyučovalo. Do štrajku sa dnes zapojilo 177 učiteľov z deviatich škôl,“ uviedla Bobríková. Doložila, že v tých, kde sa niektorí pedagógovia zapojili do štrajku, boli hodiny suplované, prípadne skrátené. Prioritne bolo zabezpečené vyučovanie v maturitných triedach. V školách v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK učí 2 526 učiteľov.

Obrazom: Štrajk učiteľov

Podľa hovorkyne mesta Lindy Šnajdárovej sa do štrajku zapojilo osem škôl a vyše 150 učiteľov. ZŠ na Jenisejskej je v prevádzke v obmedzenom režime. Pre žiakov prvého ročníka bola zabezpečená ranná prevádzka školského klubu detí, vyučovanie a popoludňajšia prevádzka školského klubu detí. Od utorka bude zabezpečená ranná aj popoludňajšia prevádzka školského klubu detí a vyučovanie pre žiakov prvého aj druhého ročníka.

„Štrajk je vyhlásený ako neobmedzený, takže neviem, ako dlho budú učitelia štrajkovať. Máme dohodnuté komunikačné kanály, v rámci ktorých ma budú učitelia, ktorí sa rozhodnú nastúpiť do práce, deň vopred do dvanástej informovať a zároveň každý deň do trinástej budeme informovať my rodičov žiakov prostredníctvom internetovej stránky školy o každej zmene. Na základe personálnych kapacít sa budeme snažiť zabezpečiť prevádzku tak, aby sme postupne otvárali od nižších ročníkov po tie vyššie,“ uviedol pre agentúru SITA riaditeľ ZŠ Jenisejská Róbert Schwartz.

V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta je 34 základných škôl a jedna základná spojená s materskou školou. Jedna škola nie je plne organizovaná.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie MŠVVaŠ Ministerstvo školstva vedy výskumu a športu SRVláda SR