K štrajku sa pripojilo aj 9 stredných škôl v Trnavskom kraji

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
škola
Foto: SITA/Tomáš Somr

TRNAVA 25. januára (WebNoviny.sk) – Z 51 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja štrajkujú pedagógovia v deviatich.

Úplne zatvorené zostali tri stredné školy v Dunajskej Strede, v ďalších šiestich riešia situáciu náhradným vyučovaním. Z celkového počtu 1 875 pedagogických zamestnancov stredných škôl v kraji sa do štrajku zapojilo 209 z nich, čo je približne 11 percent. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Trnavského samosprávneho kraja Patrik Velšic.

V Strednej odbornej škole s vyučovacím jazykom maďarským v Dunajskej Strede a Strednej zdravotníckej škole v Dunajskej Strede sa k štrajku pridali všetci učitelia, v Športovom gymnáziu s vyučovacím jazykom maďarským v Dunajskej Strede ich štrajkuje až 84 percent. V ďalších šiestich školách je to od 28 do 70 percent z celkového počtu učiteľov.

Obrazom: Štrajk učiteľov

Základné školy nemali povinnosť hlásiť štrajk na odbor školstva Okresného úradu v Trnave, preto presná štatistika zatvorených škôl nie je k dispozícii. Školy majú povinnosť podľa vedúcej odboru školstva Edity Antalovej hlásiť len riaditeľské voľno, čo nie je dnešný prípad.

V Trnavskom kraji zostala zo základných škôl úplne zatvorená napríklad škola v Smoleniciach v okrese Trnava, doma zostali aj deti jednej zo škôl v Piešťanoch. V krajskom meste nezostala zatvorená ani jedna škola, vyučovanie však bolo značne poznačené štrajkom. Spomedzi materských škôl v Trnave zostali zatvorené dve.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie MŠVVaŠ Ministerstvo školstva vedy výskumu a športu SRVláda SR