Donovaly sú pre nákladnú dopravu nad 10 metrov uzavreté

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Donovaly
Foto: SITA/Dušan Hein

BRATISLAVA 1. februára (WebNoviny.sk) – Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, informuje Slovenská správa ciest.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek na takmer celom území Slovenska je vlhký až mokrý. Miestami kašovitý prípadne utlačený sneh do hrúbky jedného až dvoch centimetrov je na vozovkách ciest v hornatejších oblastiach Slovenska. Miestami zľadovatený sneh hrúbky jedného centimetra sa nachádza na cestách III. tried v obvode Lenartov. Na severe a východe východného Slovenska a v oblasti Banskej Bystrice a Brezna sa na cestách nachádza čerstvý sneh do dvoch centimetrov.

Povrch vozoviek na horských priechodoch je vlhký až mokrý, okrem horského priechodu Huty, Vrchslatina, Čertovica, Herlianske Sedlo, Veľké Pole, Besník, Vyšehrad, Látky-Prašivá, Homôlka, Javorník, Fačkov, Príslop a Šútovce, kde je povrch vozovky pokrytý vrstvou kašovitého alebo utlačeného snehu hrúbky jedného až troch centimetrov a horský priechod Šturec, Donovaly a Chorepa, kde je na vozovke vrstva čerstvého snehu do dvoch centimetrov.

Horský priechod Donovaly je pre nákladnú dopravu nad 10 m celkovej dĺžky uzavretý! Silný dážď obmedzuje dohľadnosť na 100 metrov v oblasti Bratislavy a silné sneženie obmedzuje dohľadnosť na 100 metrov v okrese Čadca. Vplyvom hmly a nízkych teplôt sa môže na cestách vytvárať poľadovica. Pre vozidlá nad 10 metrov sú uzatvorené horský priechod Šútovce a cesta I/64 v úseku Nitrianske Pravno – Fačkovské sedlo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia