Feilo Acoustics získala majoritu v Havells Sylvania

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

BRATISLAVA 8. februára (WBN/PR) – Havells Holdings Limited, pobočka spoločnosti Havells India Ltd., uzavrela so spoločnosťou Shanghai Feilo Acoustics Co., Ltd., dohodu o odpredaji svojho 80 % podielu v spoločnosti Havells Sylvania, špecializovanej na riešenia osvetlenia a riadenia osvetlenia. Obchod predstavuje pre značky skupiny Sylvania – Concord, Lumiance a Sylvania – skvelú príležitosť na rozvoj a rast v meniacich sa podmienkach odboru. Nový podnik ponesie názov Feilo Sylvania.

Čuang Še-nan, generálny riaditeľ spoločnosti Shanghai Feilo Acoustics Limited, transakciu komentuje: „Na uzatvorenie partnerstva so spoločnosťou Sylvania sme veľmi hrdí. Veríme, že sa spoločne staneme svetovou špičkou v odbore osvetlenia. Feilo do spoločnosti Sylvania prináša široké portfólio vysokokonkurencieschopných produktov typu LED a pokročilých technológií, skúsenosti s projektovým riadením i finančnú stabilitu. V spojení s lokálnymi ponukami spoločnosti Sylvania dostupnými po celom svete získavame obrovský potenciál pre razantný rast a posilňovanie ziskov.“

Christian Schraft, generálny riaditeľ novovzniknutej spoločnosti CEO Feilo Sylvania, dodáva: „Táto dohoda znamená jedinečnú príležitosť pre všetky zúčastnené strany. Spoločnosť Havells Sylvania do partnerstva prispieva tromi silnými značkami, rozsiahlou predajnou a distribučnou sieťou a dobre zabehnutou prevádzkou po celom svete. Ako podnikateľsky a trhovo orientovaná organizácia máme mimoriadne dobrú pozíciu na to, aby sme plány spoločnosti Shanghai Feilo na razantný rast dokázali premeniť na skutočnosť. Je to situácia, v ktorej víťazia všetky tri strany. Keď sme akvizíciu dokončili, môžem teraz s potešením potvrdiť, že na veľtrhu Light+Building 2016 odhalíme novú značku Feilo Sylvania. Srdečne pozývame odbornú verejnosť do nášho stánku.“

Feilo je popredná verejne obchodovaná spoločnosť, ktorej hlavným akcionárom je spoločnosť Inesa Limited, štátny podnik vo vlastníctve šanghajskej vlády. Spoločnosti Havells Holding Limited naďalej zostáva zvyšný 20 % podiel s možnosťou vystúpenia v horizonte nasledujúcich troch až piatich rokov. Feilo do partnerstva vkladá obrovské technologické znalosti a potenciál rozšíriť pôsobnosť spoločnosti Sylvania.

Spoločnosť Sylvania, jej zamestnanci, zákazníci i dodávatelia, sú zmenou nadšení. Vnímajú, že získavajú potenciál zúročiť príležitosti, ktoré sa v prudko sa rozvíjajúcom globálnom odbore osvetľovacej techniky neustále objavujú. Skupina Havells Holding Limited bude i naďalej partnersky spolupracovať so spoločnosťou Feilo na naplňovaní spoločnej vízie väčšej a silnejšej globálnej značky Sylvania.

Spoločnosť Feilo Sylvania vznikla v januári 2016 a z 80 % ju vlastní holding Shanghai Feilo Acoustics Co., Ltd., ktorý sa zaoberá predovšetkým výrobou a distribúciou osvetľovacieho vybavenia.

Podrobnejšie informácie nájdete na webových stránkach skupiny Yaming: https://yaming.inesa.com/news_show.asp?id=47&types=news.

Feilo Sylvania je špičkovým poskytovateľom komplexného spektra osvetľovacích riešení pre profesionálne účely a architektúru. Stojí na viac než storočí skúseností so svietidlami a osvetľovacími telesami a globálne dodáva tie najmodernejšie výrobky a riešenia určené pre širokú verejnosť, komerčný i súkromný sektor. Ľudia na celom svete sa spoliehajú na jej vysokokvalitné a energeticky efektívne riešenia značiek Concord, Lumiance a Sylvania.

O spoločnosti Shanghai Feilo Acoustics Co., Ltd.

Spoločnosť Shanghai Feilo Acoustics Co., Ltd., so sídlom v Šanghaji bola založená v roku 1984 a je prvou čínskou akciovou spoločnosťou (SH 600651). V roku 2014 sa prostredníctvom fúzií a akvizícií výrazne reorganizovala a stala sa spoločným podnikom zahŕňajúcim okrem iného spoločnosti Shanghai Yaming Lighting Co., Ltd., Beijing Shen’an Group alebo Shanghai Sunlight Enterprise Co., Ltd. Akvizíciou spoločnosti Havells Sylvania teraz získala výrobné základne, logistické a výskumné centrá po celom svete a v neposlednom rade aj prístup k trhom 48 krajín.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia