Horela chata, v ktorej boli deti na lyžiarskom výcviku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Požiar chaty
Hasiči zasahujú pri likvidácii požiaru chaty, ktorá slúžila na ubytovanie detí počas lyžiarskeho výcviku, v lokalite Oravice v okrese Tvrdošín. Požiar likviduje 40 hasičov s 10 kusmi techniky. Hasenie komplikuje nedostupný terén. Pri požiari sa zatiaľ nikto nezranil, predbežná škoda bola vyčíslená na 500-tisíc eur. Bratislava, 14. február 2016. Foto: SITA/Prezídium HaZZ

BRATISLAVA 14. februára (WebNoviny.sk) – Chatu s murovaným prízemím a drevenými podlažiami, ktoré slúžili na ubytovanie detí počas lyžiarskeho výcviku, v lokalite Oravice v okrese Tvrdošín zachvátili dnes ráno plamene. Požiar uhasili o 15:30. Ako agentúru SITA informovala Silvia Jančovičová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, na mieste naďalej ostávajú hasiči, ktorí budú miesto monitorovať ešte niekoľko hodín. Dodala, že príčinu vzniku požiaru vyšetrujú.

Pri požiari zasahovalo 40 hasičov s desiatimi kusmi techniky. Profesionálnym hasičov pomáhali aj dobrovoľní hasiči z Vitanovej, Zuberca, Lieseku, Suchej Hory a Čimhovej. Podľa predbežných informácií sa pri požiari nikto nezranil, škodu vyčíslili na 500-tisíc eur. Na miesto prišla aj expertízna skupina z Požiarno-technického a expertízneho ústavu MV SR z Bratislavy, ktorá by mala pomôcť požiar vyšetriť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať