Tretina ľudí Ficovi vôbec neverí, najväčšiu dôveru má Kiska

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Kiska, Robert Fico
Premiér Robert Fico a prezident Andrej Kiska. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 17. februára (WebNoviny.sk) – Najväčšiu dôveru z troch najvyšších ústavných činiteľov má prezident SR Andrej Kiska, dôveruje mu 62,7 percenta opýtaných. Úplnú dôveru mu vyjadrilo 16,7 percenta respondentov a skôr mu dôveruje 46 percent opýtaných.

Nedôveru prezidentovi Kiskovi vyslovilo 31,5 percenta opýtaných. Zvyšných 5,8 percent sa nevedelo vyjadriť. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus, ktorá zisťovala dôveru k trom najvyšším ústavným činiteľom – prezidentovi, premiérovi a predsedovi parlamentu. O výsledkoch prieskumu agentúru SITA informoval Martin Slosiarik z agentúry Focus.

Predsedovi vlády Robertovi Ficovi nedôveruje podľa prieskumu 59,7 percenta opýtaných. Z nich mu vôbec neverí 35,4 percenta a skôr nedôveruje 24,3 percenta opýtaných. Dôveru premiérovi vyjadrilo 35,2 opýtaných, z nich mu úplne dôveruje 14,4 percenta a skôr dôveruje 20,8 percenta opýtaných. Zvyšných 5,1 percenta sa nevedelo vyjadriť.

Predseda parlamentu Peter Pellegrini nedôveruje viac ako polovica opýtaných (55,5 percenta). Z nich mu vôbec neverí 26,4 percenta respondentov a skôr mu nedôveruje 29,1 percenta opýtaných. Dôveru mu vyjadrilo 30,4 percenta opýtaných, z nich mu úplne dôveruje 6,7 percenta a skôr dôveruje 23,7 percenta respondentov. K dôvere k predsedovi parlamentu Petrovi Pellegrinimu sa nevedelo vyjadriť 14,1 opýtaných.

Agentúra Focus robila prieskum v dňoch 31. januára až 7. februára na vzorke 1000 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu SR vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia. Respondentov sa pýtali: „Do akej miery dôverujete alebo nedôverujete nasledovným politikom?“.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaPeter PellegriniRobert Fico