Štefan Harabin podal trestné oznámenie na Švecovú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Harabinove hry
Predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin na tlačovej besede, ktorú nazval "Ukončenie mediálno-spravodajskej akcie Daniela Lipšica a jeho dôsledky pre spoločnosť." Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 18. februára (WebNoviny.sk) – Trestné oznámenie na predsedníčku Najvyššieho súdu SR Danielu Švecovú podal jej predchodca vo funkcii Štefan Harabin. Z trestného činu zasahovania do nezávislosti súdu spolu so Švecovou obviňuje aj predsedu senátu Juraja Klimenta. Informuje o tom denník Sme.

Harabin opäť namieta postup Švecovej, keď vlani zmenou rozvrhu práce zrušila jeho senát a pridelila ho ku Klimentovi, ktorý patrí medzi jeho najtvrdších kritikov. Kliment potom rozdeľoval spisy tak, že Harabina z rozhodovania vynechal. Tým bolo podľa Harabina porušené aj právo na zákonného sudcu vo vzťahu k obvineným, ktorých sa to týkalo.

Harabin podal aj návrh na zastavenie disciplinárneho konania voči nemu. Ak sa to nestane, navrhuje v rámci konania zvážiť vyšetrenie Švecovej „duševného a vedomostného stavu minimálne v rovine právnej schizofrénie„. Okrem toho podal Harabin aj sťažnosť na Ústavný súd SR. Žiada, aby skonštatoval porušenie jeho práv zo strany Švecovej. Ako odškodné žiada 100-tisíc eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniela ŠvecováŠtefan Harabin