Na Slovensku je v prevádzke 80 lyžiarskych stredísk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lyžiari
Aktuálne je na väčšine upravených zjazdoviek v priemere 20 až 30 centimetrov technického snehu. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

BRATISLAVA 21. februára (WebNoviny.sk) – V prevádzke je na Slovensku dnes 80 lyžiarskych stredísk. Do rána pripadlo vo viacerých lokalitách, najmä v oblasti stredného Slovenska, päť až osem cm nového snehu.

Ako ďalej agentúru SITA informovala Ľubica Styková zo spoločnosti Sitour, lyžiarske podmienky sa od piatku 19. februára zlepšili, sú dobré. Vo vyšších polohách je stále veľmi dobrá lyžovačka. Najviac snehu je v Lomnickom sedle – 1,6 m a v hornej časti Chopku juh – do 95 cm, 65 cm snehu a veľmi dobré podmienky hlási Štrbské Pleso a Čertovica, 75 cm snehu je na Roháčoch – Spálenej, pol metra vo Vrátnej, na Šachtičkách, na Donovaloch, Králikoch aj na Kubínskej holi.

Na väčšine zjazdoviek je v priemere 30 až 45 cm snehu. Nelyžuje sa na Pezinskej Babe, v Bezovci, v Kokave – línii, v Drozdove, v Skicentre Košútka – Hriňová, na Skalke premáva pre technickú poruchu na lanovke len malý vlek.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia