Rekonštrukcia Polikliniky Karlova Ves stála viac milión eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Poliklinika

BRATISLAVA 25. februára 2016 (WBN/PR) – V roku 2015 zrealizoval Bratislavský samosprávny kraj prvú etapu plánovanej rozsiahlej rekonštrukcia Polikliniky Karlova Ves, ktorá bola postavená v rokoch 1975-1980 a neudiala sa tu žiadna väčšia rekonštrukcia. Na dnešnom Župnom štvrtku o tom informovali Valerián Potičný, lekár Bratislavského samosprávneho kraja a Galina Lopatová, riaditeľka Polikliniky Karlova Ves.

„Bratislavský samosprávny kraj berie oblasť zdravotníctva veľmi vážne a patrí k jeho prioritám. To dokumentuje aj táto poliklinika, ktorá bola zvonku zrekonštruovaná. Staráme sa o túto spádovú oblasť, o jej obyvateľov, aby mali kam chodiť,“ vyjadril sa počas Župného štvrtku Valerián Potičný, lekár Bratislavského samosprávneho kraja.

V Poliklinike Karlova Ves je v prevádzke 70 ambulancií a od 1.1.2016 rozšírila prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia o spoločné vyšetrovacie a liečebné zložky v odbore rádiológia (skiagrafia, mamografia, ultrasonografia). Röntgenové pracovisko, ktoré má bratislavská župa od začiatku roka v správe, plánuje tento rok nie len rekonštruovať, ale aj zdigitalizovať. Pre pacientov to znamená väčšiu rýchlosť, komfort, vyššiu kvalitu a pre zriaďovateľa väčšiu úsporu na nákladoch.

„Ľudia sú s tým spokojní, všimli si to a v budove je oveľa teplejšie. Zaslúžili si takúto rekonštrukciu a určite si zaslúžili aj takúto polikliniku,“ dodal lekár Bratislavského samosprávneho kraja Valerián Potičný.

Tento rok by chcel Bratislavský samosprávny kraj pristúpiť k rekonštrukcii vnútorných priestorov. Plánuje výmenu výťahov, opravu sociálnych zariadení, čím by celková rekonštrukcia priestory pre pacientov viac skultúrnila a spríjemnila a Poliklinika Karlova Ves by bola pripravená pre spádovú oblasť približne 70 tisíc ľudí. V roku 2017 by komplexnú rekonštrukciu mala zavŕšiť rekonštrukcia terasy.

Rekonštrukcia Polikliniky Karlova Ves prebieha v rámci Stratégie znižovania energetickej náročnosti budov vo vlastníctve Bratislavského samosprávneho kraja, ktorého cieľom je dosiahnuť minimálne 30% úsporu energií.

Náklady na zateplenie obvodového plášťa, výmenu strešnej krytiny, dokončenie výmeny okien či rekonštrukciu odbernej stanice tepla dosiahli celkové náklady 1 178 330,20,- eur.

„Som šťastná, že táto vízia, ktorá vznikla asi pred dvomi rokmi zrekonštruovať túto polikliniku dosiahla svoj prvý veľký úspech. Táto krásna budova spĺňa všetky moderné štandardy a bude reprezentovať akési posolstvo ľuďom, že sa o nich Bratislavský samosprávny kraj stará a má záujem sa o nich starať aj naďalej,“ zhodnotila Galina Lopatová, riaditeľka Polikliniky Karlova Ves.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie BSK Bratislavský samosprávny kraj (VÚC)