Požičovňa hračiek už naplno funguje

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hracky
Foto: Thinkstock

BRATISLAVA 26. februára 2016 (WBN/PR) – Unikátny projekt požičovne hračiek sa od svojho začiatku teší veľkej obľube. Zrealizovať sa podaril vďaka spolupráci Bratislavského samosprávneho kraja a neziskovej organizácie Centra včasnej intervencie v Bratislave. Projekt si chvália nielen pracovníci centra, ale obrovskú pomoc v nich našli najmä rodičia.

„Sme radi, že zamestnanci bratislavskej župy podali pomocnú ruku k vzniku takéhoto pekného projektu a najmä, že pomohli rodinám a ich deťom. Práve deťom so zdravotným postihnutím, s rizikovým vývojom a aj ich rodičom sú určené hračky, teda špeciálne pomôcky aj z našej zbierky“, povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Projekt Požičovňa hračiek je ďalšou formou pomoci pre rodičov, ktorú Centrum včasnej intervencie poskytuje. Špeciálne terapeutické pomôcky chýbali najviac deťom a ich rodinám, ktoré navštevujú toto zariadenie ambulantne, ale aj tým, ktorým sa služba odborníkmi centra poskytuje priamo v domácnostiach. Pomôcky sú nielen súčasťou výbavy odborníkov pri poskytovaní služby, ale v rámci terapie si ich môžu pre svoje deti zapožičať aj samotní rodičia. Prvé špeciálne pomôcky sa do rodín dostali ešte koncom roka a od januára sa záujem o ne stále zvyšuje.

Centrum včasnej intervencie Bratislava funguje od apríla minulého roka a je jediným zariadením tohto druhu v Bratislavskom kraji. Okrem neho funguje takéto centrum len v Prešovskom a Žilinskom kraji. Pomáha deťom od 0 do 7 rokov so zdravotným znevýhodneným alebo ktorých vývin je z rôznych dôvodov ohrozený či oneskorený a takisto aj ich rodinám. Cieľom Centra včasnej intervencie je podporovať vývin dieťaťa, sily a schopnosti samotnej rodiny ako aj začlenenie rodiny a dieťaťa do spoločnosti.

„V tomto roku plánujeme služby včasnej intervencie rozšíriť aj do ďalších častí nášho regiónu. Veríme, že budeme dobrým príkladom aj pre ďalšie mestá a kraje na Slovensku, pretože služby centra sú pre rodiny profesionálnou a morálnou podporou a veľakrát poslednou záchranou“, prezradila plányriaditeľka neziskovej organizácie Centra včasnej intervencie Erika Tichá.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pavol Frešo
Firmy a inštitúcie BSK Bratislavský samosprávny kraj (VÚC)