Na východe muž ohrozoval ľudí aj policajtov sekerou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sekera
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA/ KOŠICE 2. marca (WebNoviny.sk) – Muž so sekerou ohrozoval ľudí, odniesli si to aj policajti a ich služobné auto. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, policajnú hliadku v stredu doobeda vyslali do obce Hrhov v Rožňavskom okrese preveriť oznámenie, že miestny muž sa prechádza po obci so sekerou v ruke a ohrozuje obyvateľov.

V momente, keď policajná hliadka na služobnom vozidle prichádzala k rodinnému domu, muž sa z dvora rozbehol k policajnému autu a zaťal sekerou do okna spolujazdca a následne niekoľkokrát aj do strechy policajného auta. Po vystúpení z auta policajti muža vyzvali, aby prestal útočiť, ten ich však neposlúchol a pokračoval.

Policajti útočníka po predchádzajúcich varovných výstreloch násilím zadržali. Pri zákroku sa ľahko zranili policajti aj útočník. V prípade začal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Rožňave trestné stíhanie pre zločin útoku na verejného činiteľa. Podozrivého muža umiestnili do zdravotníckeho zariadenia, dodala Mésarová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia