Tridsať stredísk ukončilo sezónu, lyžuje sa v 60

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lyžiari
Aktuálne je na väčšine upravených zjazdoviek v priemere 20 až 30 centimetrov technického snehu. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

BRATISLAVA 5. marca (WebNoviny.sk) – Približne 30 stredísk ukončilo lyžiarsku sezónu, prípadne má obmedzené podmienky. Pri dobrých až veľmi dobrých podmienkach premávajú vleky a lanovky v 60 strediskách. Výška snehovej pokrývky dosahuje zväčša 30 až 40 cm, viac ako pol metra snehu je na Štrbskom Plese, Čertovici a Roháčoch. Lomnické sedlo, Vrátna Chleb a Chopok juh – Kosodrevina hlásia nad meter snehu.

V Jasnej, ktorá je tento víkend dejiskom vrcholového podujatia tohtoročnej sezóny Svetového pohára, je 30 až 55 cm snehu. Pre pretekárky Svetového pohára sú vyhradené zjazdovky Luková – Priehyba, Majstrovská, Májová a Biela púť. Návštevníci majú k dispozícii ďalších 45 km svahov na severnej i južnej strane. Prevádzka lanoviek je pre návštevníkov predĺžená od 7:30 do 17:00 hod.

Doprava v Demänovskej doline je organizovaná, lyžiari sa dostanú najďalej na stanicu Lúčky, odkiaľ je možné vyviezť sa lanovkou a zlyžovať na Záhradky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia