Kiska navštívil v Trnave radnicu, charitu aj strednú školu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kiska bicykloval za dobrú vec, podporil charitu
Prezident SR Andrej Kiska (v popredí) počas charitatívneho podujatia Cez Slovesko na bicykli. Nová Lesná, 5. jún 2015. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

TRNAVA 22. marca (WebNoviny.sk) – Trnava je podľa prezidenta Andreja Kisku známa ako mesto s vysokou občianskou angažovanosťou, ľudia sa tu vedia veľmi angažovať napríklad v oblasti kultúry alebo športu. Kiska ocenil, že v meste je dosť ľudí, ktorých spoločenský život sa nekončí za dverami ich bytu či domu, ale pôsobia aj v rámci celého mesta. Po stretnutí s vedením mesta Trnava prezident pripomenul, že z tohto prostredia pochádza aj terajší primátor Peter Bročka.

Prezident sa v rozhovore s vedením mesta podľa hovorcu trnavskej radnice Pavla Tomašoviča zaujímal aj o situáciu v oblasti školstva a sociálnych vecí. V dnešnom programe mal okrem iného návštevu Trnavskej arcidiecéznej charity a Obchodnej akadémie. ,,Obchodná akadémia v Trnave patrí podľa rebríčkov medzi najkvalitnejšie školy na Slovensku. Ja neustále opakujem, že to, aké máme vzdelávanie, aké máme školstvo, taká je budúcnosť našej krajiny,“ zdôvodnil výber tejto školy Kiska.

Popoludní ešte navštívi automobilku PSA Peugeot Citroën, obec Biely Kostol a čaká ho aj diskusia s občianskymi aktivistami a poslancami Mestského zastupiteľstva v Trnave.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaPeter Bročka