Rezort obrany prevzal dlhoročný vojak, chce ho viesť odborne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Gajdoš
Minister obrany SR Peter Gajdoš (SNS) počas vymenovania členov novej vlády SR v Prezidentskom paláci. Bratislava, 23. marec 2016. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 24. marca (WebNoviny.sk) – Odhodlanie, profesionalita a čestnosť bude základom pre dôsledné presadzovanie cieľov a úloh na ministerstve obrany, ktoré budú vychádzať z Programového vyhlásenia vlády Slovenskej republiky. Do funkcie ministra obrany menoval v stredu podvečer prezident Andrej Kiska dlhoročného vojaka, bývalého zástupcu náčelníka generálneho štábu Petra Gajdoša. „Dobre poznám prostredie rezortu obrany.

Obrazom: Prezident Kiska vymenoval novú vládu

Pôsobenie vo funkcii ministra obrany je pre mňa výzvou a prijímam ju s veľkým rešpektom, pokorou a odhodlaním,“ uvádza sa v tlačovej správe komunikačného odboru ministerstva obrany. Gajdoš dodal, že aj keď funkcia ministra obrany má predovšetkým politický rozmer, on v nej chce zúročiť svoje dlhoročné skúsenosti z riadiacej práce v ozbrojených silách. „Chcem presadiť na všetkých úrovniach riadenia v rezorte obrany racionálny systém plánovania, plnenia, kontroly a hodnotenia, v ktorom každý bude mať jasne určené úlohy, kompetencie a zodpovednosť,“ vyhlásil nový minister obrany Peter Gajdoš.

Ministra obrany ešte večer po vymenovaní do funkcie na ministerstve obrany privítal náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generál Milan Maxim. Novému ministrovi udelil v súvislosti s jeho odchodom do civilu Pamätný kríž Náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky I. stupňa.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaMilan MaximPeter Gajdoš
Firmy a inštitúcie MO Ministerstvo obrany SRVláda SR