Vyše dvesto škôl si rozdelí desať miliónov eur na telocvične

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pred očami malých prvákov zaútočila v Základnej škole s materskou školou na Vančurovej ulici v Trnave (na snímke) matka jedného z detí na učiteľku. Foto: SITA/Pavol Machovič

BRATISLAVA 25. marca (WebNoviny.sk) – Ministerstvo školstva pošle do škôl spolu 10 000 000 eur. Za tieto peniaze si môžu školy vynoviť palubovku, položiť novú strechu, dať nové okná, zrekonštruovať elektroinštaláciu či ústredné kúrenie. Peniaze môžu školy použiť aj na rekonštrukciu sociálnych zariadení. Ministerstvo školstva o tom informovalo na svojej internetovej stránke.

O dotáciu na rekonštrukciu telocviční sa vo vyhlásenej výzve uchádzalo 448 škôl. Komisia nakoniec rozhodla, že peniaze dostane 178 škôl zriadených obcou vo výške 8 003 000 eur a 25 škôl zriadených vyššími územnými celkami si rozdelí ďalších 997 000 eur.

V rámci bežných výdavkov navyše rezort navrhuje podporiť 70 škôl zriadených vyššími územnými celkami v celkovej výške 201 600 eur a 276 škôl zriadených obcou za 798 400 eur. Ministerstvo školstva sa rozhodlo aktívne pristúpiť k zlepšovaniu stavu budov škôl napriek tomu, že budovy patria do kompetencie zriaďovateľov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia