Plavčan si prevzal školstvo, výzvou je preňho stabilita

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Plavčan (SNS) počas vymenovania členov novej vlády SR v Prezidentskom paláci. Bratislava, 23. marec 2016. Foto: SITA/Martin Medňanský

BRATISLAVA 29. marca (WebNoviny.sk) – Predseda vlády Robert Fico dnes na ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu uviedol do úradu nového ministra školstva Petra Plavčana. Nový minister školstva na následnom brífingu uviedol, že najväčšou výzvou je preňho stabilita v školskom prostredí.

„Momentálne je základnou úlohou rozpracovanie programového vyhlásenia vlády, od ktorého sa potom budú odvíjať aj ďalšie úlohy,“ uviedol Plavčan. Minister zároveň povedal, že určite prijme na rokovania aj školských odborárov, keďže aj v programových tézach sa píše, že je potrebné prizvať školské odbory a ostatné organizácie k tvorbe programového vyhlásenia.

V otázke zvyšovania platov učiteľov Plavčan uviedol, že zatiaľ nemá presnú predstavu, o koľko by sa mali učiteľom zvyšovať platy. Potrebuje to podľa neho rozpracovanie. Pripomenul však, že v tézach na programové vyhlásenie vlády je, že treba masívne zvýšiť finančné prostriedky smerujúce do školstva. Svoje konkrétnejšie predstavy o smerovaní školstva zatiaľ nepriblížil s odôvodnením, že je nutné rokovať s odbormi aj ostatnými partnermi a pri doformulovaní programového vyhlásenia vlády treba zohľadňovať aj ostatné rezorty.

Prezident Andrej Kiska vymenoval Plavčana za ministra v koalícii Smer-SD, SNS, Most-Híd a Sieť v stredu 23. marca. Doterajšieho generálneho riaditeľa Sekcie vysokých škôl, vedy a výskumu na ministerstve školstva Petra Plavčana pritom nominovala SNS. Plavčan už minulý týždeň uviedol, že učitelia na Slovensku si určite zaslúžia lepšie finančné ohodnotenie, ako majú dnes. Dodal však, že je predčasné hovoriť, o koľko by si mohli učitelia prilepšiť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaPeter PlavčanRobert Fico
Firmy a inštitúcie Vláda SR