Hrnčiar: Vznik súčasnej vládnej koalície bol jediným riešení

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Hrnčiar
Poslanec Andrej Hrnčiar zo strany Sieť skladá poslanecký sľub počas ustanovujúcej schôdze NR SR - VII. volebného obdobia. Bratislava, 23. marec 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 29. apríla (WebNoviny.sk) – Vznik súčasnej vládnej koalície bol podľa prvého podpredsedu Siete Andreja Hrnčiara jediným možným riešením. Ako povedal v piatok pre agentúru SITA, počas rozpravy k programovému vyhláseniu vlády nadobudol pocit istoty, že iná koalícia, iná alternatíva by nemala dlhé trvanie.

„Každá strana, ktorá kandiduje, môže presadiť svoj program len z vlády. Aj keď povolebné obdobie bolo veľmi turbulentné a niektorí opoziční poslanci nedokážu zvládnuť vznik súčasnej vlády, koalícia Smeru, SNS, Mosta a Siete bolo jediné možné riešenie,“ vyhlásil Hrnčiar.

V sobotu sa prvýkrát po parlamentných voľbách zíde v Košiciach Rada slovenských regiónov Siete. „Sieť má pravidelné výjazdy do regiónov, kde sa stretávame s predsedami miestnych centier. Bude to pracovné rokovanie, kde sa budeme rozprávať o povolebnom vývoji,“ vysvetlil Hrnčiar s tým, že vedenie strany bude informovať členov o vzniknutej situácii. „Budeme hovoriť o veciach, ktoré sa nám podarilo presadiť do programového vyhlásenia. Budeme tiež hovoriť, aké kroky spraviť, aby sme splnili svoje predvolebné sľuby,“ dodal Hrnčiar.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej Hrnčiar
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republikyVláda SR