Poslanci sa budú opäť spoločne modlievať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Parlament
Prezident SR Andrej Kiska (uprostred vpravo) počas vystúpenia so správou o stave Slovenska v rámci prebiehajúcej 53. schôdze NR SR. Bratislava, 18. jún 2015. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 30. apríla (WebNoviny.sk) – Poslanci Národnej rady SR sa budú aj v tomto volebnom období počas rokovania zákonodarného zboru stretávať od mája pravidelne na modlitbách. Ako povedal pre agentúru SITA predseda poslaneckého klubu OĽaNO Richard Vašečka, krátke modlitby budú na poludnie po hlasovaní v stredu alebo štvrtok.

„Plánujeme od májovej schôdze zachovať dobrý zvyk, aby sme sa poslanci s asistentmi stretli raz do týždňa na krátkej modlitbe. Spolu s iniciatívou Adoptuj si politika chceme mať raz do mesiaca hodinovú modlitbu s ľuďmi z kresťanských spoločenstiev,“ povedal Vašečka s tým, že si nevie predstaviť, ako by ako kresťan a politik bez osobnej i spoločnej modlitby fungoval.

V minulom volebnom období bol iniciátorom spoločných modlitieb poslancov Jozef Mikloško z KDH. Modlitba trvala 15 až 20 minút. Niečo si politici prečítali zo Svätého Písma, potom bola k tomu diskusia a záverečné modlitby. Na modlitby chodili poslanci, ich asistenti, ale aj zamestnanci NR SR.

Najviac poslancov chodilo z klubu Obyčajných ľudí a nezávislých osobností. Viacerí prichádzali z KDH, chodili tiež dvaja poslanci zo Smeru. Z SDKÚ-DS chodieval Jozef Mikuš, ktorý prestúpil neskôr do KDH. Z SaS raz prišiel na modlitby aj Juraj Droba.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jozef MikloškoJozef MikušJuraj DrobaRichard Vašečka
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republiky