Rada regiónov strany SIEŤ vyslovila uznanie Procházkovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rada regiónov strany SIEŤ vyslovila uznanie Procházkovi
Zľava: Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja a vedúci stálej pracovnej skupiny pre energetiku za stranu #Sieť Roman Brecely, expertka strany pre sociálny rozvoj a ochranu Alena Bašistová a predseda strany Sieť Radoslav Procházka na brífingu o priebehu a záveroch 6. zasadnutia Rady regiónov strany Sieť. Košice, 30. apríl 2016. Foto: SITA/Ivan Fleischer

KOŠICE 30. apríla (WebNoviny.sk) – Podporu a uznanie za postup po voľbách predsedovi strany SIEŤ Radovi Procházkovi vyslovila na dnešnom rokovaní v Košiciach Rada slovenských regiónoch #SIETE. „Volebný výsledok nedosiahol očakávania, zároveň však našu účasť na vládnej zodpovednosti vnímame ako príležitosť naplniť podstatnú časť plánu fungujúceho štátu,“ povedal po rokovaní rady Procházka. Rada sa v prijatom uznesení prihlásila k záväzkom programového vyhlásenia vlády a žiada predsedníctvo, ako aj predstaviteľov v orgánoch zákonodarnej a výkonnej moci o ich promptné a dôsledné presadzovanie.

Rada slovenských regiónov nalieha, aby vláda v krátkom čase predložila návrh účinného protischránkového zákona, antibyrokratický balíček pre malých a stredných zamestnávateľov i zamestnancov, ako aj konkrétny plán pomoci menej rozvinutým okresom. Dodal, že súčasťou antibyrokratického balíčka je nielen zrušenie povinnej zdravotnej služby, ale aj zvýšenie limitov na paušálne výdavky pre živnostníkov.

„Všetky tieto priority boli podmienkami #SIETE na začatie povolebných rokovaní so Smerom-SD, SNS a Mostom-Híd a až po dohode na ich zapracovaní do programových téz sme začali diskutovať o vytvorení vládnej koalície,“ pripomenul Procházka.

Starostovia a primátori združení v Rade slovenských regiónov požiadali vládnu koalíciu, aby sa aktívne usilovala o presadenie takzvanej investičnej výnimky. „Potrebujeme urýchlene budovať slovenskú cestnú infraštruktúru, ktorá je základným predpokladom na úspešný hospodársky rozvoj a zmierňovanie regionálnych rozdielov,“ vysvetlil minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Roman Brecely.

Dodal, že už je hotový a aplikovaný akčný plán pre okres Kežmarok, pripravujú sa akčné plány pre okresy Sobrance a Rimavská Sobota, o ktorých bude rokovať vláda na výjazdových zasadaniach. Celkovo má byť takýchto plánov dvanásť. Na otázku novinárov vyhlásil, že diaľnica D1 spojí Košice s Bratislavou do roku 2020. Na margo úseku Turany – Hubová povedal, že je problematický a v tejto chvíli sa k tomu ťažko vyjadriť, lebo ešte nie je rozhodnuté o trasovaní.

V súvislosti s blížiacim sa predsedníctvom Slovenska v Európskej únii považuje rada za dôležité, aby vláda aj parlament zvýraznili dôležitosť, ktorú má zotrvanie Veľkej Británie v únii pre jej bezpečnosť a prosperitu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Radoslav ProcházkaRoman Brecely