SaS: Administratívnu náročnosť v zamestnávaní treba znížiť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sloboda a Solidarita
Foto: SITA/Tomáš Somr

BRATISLAVA 14. mája (WebNoviny.sk) – Návrhom na zníženie administratívnej náročnosti zamestnania prvého zamestnanca sa bude zaoberať komisia pre podnikateľské prostredie, podporu malých a stredných podnikov a živnostníkov, ktorá pôsobí v rámci výboru NR SR pre hospodárske záležitosti.

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa strany Sloboda a Solidarita (SaS) Katarína Svrčeková, rokovanie zvoláva predsedníčka komisie Jana Kiššová (SaS) aj na podnet Združenia podnikateľov Slovenska (ZPS). Zasadnutie komisie bude 30. mája o 10:00 v priestoroch Národnej rady SR.

„Predstavitelia združenia sa na mňa obrátili s podnetom na zníženie administratívnej náročnosti zamestnania prvého zamestnanca. Trápi ich obrovský nárast byrokratickej záťaže, riziko desiatok pokút a neprehľadná spleť predpisov, ktorým musí čeliť najmä zamestnávateľ, ktorý sa rozhodne zamestnať prvého zamestnanca,“ vysvetlila Jana Kiššová. Táto téma je podľa nej tiež jednou z priorít strany, ktorú zastupuje. „Návrhy na jej riešenie sú obsiahnuté aj v ekonomickom reformnom programe Agenda 2020, preto vítam túto iniciatívu podnikateľov,“ doplnila.

Ako Kiššová ďalej uviedla, komisia plánuje riešiť aj mnohé ďalšie pálčivé problémy súvisiace s podnikateľským prostredím. „Teším sa na spoluprácu s členmi komisie, ktorými sú zástupcovia mnohých organizácií, inštitúcií, ale i zástupcovia zamestnávateľov,“ poznamenala s tým, že k dialógu prizvala aj predstaviteľov odborárov, no zatiaľ nemá od nich spätnú väzbu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jana KiššováKatarína Svrčeková
Firmy a inštitúcie SaS Sloboda a Solidarita