Policajti počas akcie postrelili pytliaka, leží v nemocnici

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Muž chcel vystrieľať rodinu, ukrýval sa v lese pri Trnave
Ozbrojený poľovník sa svojej vlastnej rodine vyhrážal vystrieľaním. Vo štvrtok sa vzdal policajtom. Foto: SITA/Pavol Machovič

BRATISLAVA/MICHALOVCE 25. mája (WebNoviny.sk) – Počas policajnej akcie zameranej na pytliakov museli policajti na jedného z nich vystreliť. Mladý Ukrajinec totiž na nich namieril zbraň.

Policajti v utorok skoro ráno v obci Moravany v Michalovskom okrese zastavili Suzuki Samurai. V aute sedel 55-ročný Slovák a 20-ročný Ukrajinec.

Ako informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, pri kontrole na nich mladík namieril dlhú guľovú zbraň, jeden z policajtov použil služobnú zbraň a Ukrajinca zasiahol do ruky a kolena. V aute mali muži štyri zastrelené srny. Staršieho muža z Michalovského okresu už vyšetrovateľ obvinil z pytliactva, za čo mu hrozí šesť mesiacov až tri roky.

Postrelený Ukrajinec je zatiaľ v nemocnici a je podozrivý z nedovoleného ozbrojovania a útoku na verejného činiteľa. Za tieto skutky hrozí trest na tri až osem rokov. Keďže pri služobnom zákroku došlo k strelnému zraneniu podozrivej osoby, prípad preveruje policajná inšpekcia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR