Obrazom: Prezident Kiska prišiel do práce na bicykli

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Prezident Kiska prišiel do práce na bicykli
Slovenský prezident Andrej Kiska nprichádza do Prezidentského paláca na bicykli pri príležitosti podpory kampane Do práce na bicykli. Bratislava, 25. máj 2016. Foto: facebook.com/Andrej Kiska

BRATISLAVA 25. mája (WebNoviny.sk) – Slovenský prezident Andrej Kiska v stredu prišiel do práce na bicykli, aby tak podporili májovú kampaň Do práce na bicykli.

Kiska na Facebooku/a> uviedol, že do kampane sa zapojil aj preto, aby sa trochu rozhýbal a vyčistil si hlavu, pretože ako prezident nemá veľa príležitostí športovať. „Rád sa chodím bicyklovať na hrádzu alebo s deťmi, ale tento rok zatiaľ nemám na tachometri veľa kilometrov. Odhadujem to tak na 100, čo je takmer nič,“ dodal prezident.

V Bratislave, ktorá je preplnená autami, je podľa prezidenta bicykel šikovným dopravným prostriedkom. Len k sebe musíme byť ohľaduplnejší – vodiči aj cyklisti.

Obrazom: Prezident Kiska prišiel do práce na bicykli

Do celoslovenskej kampane na podporu nemotorovej dopravy nazvanej

Do práce na bicykli

sa tento rok prihlásilo 1730 súťažných tímov a 5635 cyklistov. Cyklistov je možné v máji stretnúť v 60 mestách a obciach po celom Slovensku, ktoré sa do súťaže zaregistrovali.

Obrovský záujem je podľa organizátorov dôkazom nielen stúpajúcej popularity kampane, ale aj toho, že cyklistom stále viac záleží na rozvoji cyklistickej infraštruktúry v ich mestách. Účastníci kampane aj tento rok dostali od Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja tričká, podľa ktorých ich bude v mestách ľahko poznať, a tieto tričká budú zároveň vodičov informovať o tom, aby dali cyklistom na cestách dostatok priestoru.

Cieľom projektu Do práce na bicykli je pútavou formou podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility v mestách a podnietiť samosprávy, aby vytvárali na svojom území vhodné podmienky na využívanie cyklistickej dopravy.

Takisto má motivovať aj zamestnávateľov k vytvoreniu vhodných priestorov na odkladanie bicykla, prípadne k poskytnutiu iných benefitov pre pracovníkov, ktorí dochádzajú do práce na dvoch kolesách. Zároveň sa snaží ostatným ľuďom ukázať, že bicykel môže byť pre mnohých obyvateľov ideálnym spôsobom pri dochádzaní do práce, či už zo zdravotného, ekonomického, alebo dokonca časového hľadiska.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej Kiska