Matka prváka Marca žiada o vylúčenie sudcov krajského súdu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: ilustračné, Thinkstock

BANSKÁ BYSTRICA 25. mája (WebNoviny.sk) – Žiadosť o vylúčenie všetkých sudcov Krajského súdu Banská Bystrica pri rozhodovaní vo veci svojho syna Marca podala dnes jeho matka Blanka Gregušová prostredníctvom právnej zástupkyne Diany Messingerovej.

Matka má pochybnosti o nezaujatosti sudcov po tom, ako predseda krajského súdu Milan Ďurica navštívil 24. mája školu v obci Brehy a stretol sa s riaditeľkou a učiteľkou zo školy v Brehoch, ktorým sa ospravedlnil za konanie vyššieho súdneho úradníka. Podľa publikovaných informácií však nešlo iba o zdvorilostnú návštevu, ale o dlhší rozhovor.

Gregušová v tejto súvislosti poukazuje na skutočnosť, že riaditeľka školy Mária Škodová je matkou právnej zástupkyne účastníčky tohto konania Marty Kollárovej, ktorá je starou mamou maloletého Marca. Z pohľadu Gregušovej je vzhľadom na obrovský mediálny aj politický tlak neprípustné a neakceptovateľné, aby predseda súdu, ktorého sudcovia, teda jeho podriadení, budú rozhodovať o predmetnej veci, navštívil pred rozhodnutím krajského súdu riaditeľku základnej školy, ktorá je matkou právnej zástupkyne Marty Kollárovej. Keď akékoľvek vyjadrenia vo vzťahu k pochybeniu vyššieho súdneho úradníka urobila ministerka Lucia Žitňanská, išlo o legitímne vyjadrenie predstaviteľa rezortu spravodlivosti.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Samotný zásah predsedu krajského súdu takýmto spôsobom považuje Marcova matka za neakceptovateľný a vzbudzujúci vážne pochybnosti o nezaujatosti sudcov Krajského súdu v Banskej Bystrici. Podľa Blanky Gregušovej súd navonok vyslal jasný signál, ktorý môže a bude ovplyvňovať naďalej verejnú mienku.

Marco je v súčasnosti so svojou matkou vo Švajčiarsku a vo veci starostlivosti o neho súdy zatiaľ definitívne nerozhodli.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Lucia Žitňanská