V kauze vyjadrení Kotlebovho poslanca rozhodli asi predčasne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
ĽSNS
Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 26. mája (WebNoviny.sk) – Rozhodnutie vyšetrovateľa nezačať trestné stíhanie v prípade facebookových vyjadrení poslanca NR SR za Kotlebovu Ľudovú stranu Naše Slovensko (ĽS NS) Milana M. preveril Úrad kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru.

Vyjadreniami tohto poslanca sa vyšetrovateľ zaoberal pre podozrenie zo spáchania prečinu popierania a schvaľovania holokaustu a zločinov politických režimov. Ako informovala hovorkyňa kancelárie prezidenta Policajného zboru Marianna Paulíková, po previerke spisu úrad dospel k záveru, že vyšetrovateľ sa v tejto veci dôsledne neriadil príslušnými ustanoveniami trestného poriadku.

Rozhodnutie po vecnej stránke pravdepodobne nie je v súlade s Trestným poriadkom a z obsahu odôvodnenia sa možno domnievať, že vyšetrovateľ nevykonal všetky dostupné a potrebné úkony. „Rozhodnutie vyšetrovateľa možno hodnotiť ako vydané predčasne,“ uvádza sa v tlačovej správe.

Na základe týchto skutočností sa prezident Policajného zboru Tibor Gašpar písomne obrátil na generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára , aby v zmysle všeobecných oprávnení prokurátora v trestnom konaní tento postup preskúmal, respektíve rozhodnutie vyšetrovateľa zrušil a upravil jeho postup.

Krajská prokuratúra v Prešove preskúma príslušný spisový materiál a bude o tom informovať Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky (GP SR), informovala hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. V prípade akýchkoľvek pochybností GP SR spis preskúma, dodala.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Milan MazurekTibor Gašpar
Firmy a inštitúcie Kotleba - Ľudová strana Naše SlovenskoNR SR Národná rada Slovenskej republiky