Muž spadol z lešenia, na pomoc mu leteli záchranári

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vrtuľník
Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z Bratislavy letela v piatok 27. mája podvečer do obce Dechtice (okres Trnava). Ponáhľala sa na pomoc 66-ročnému mužovi, ktorý po páde z lešenia z výšky približne dvoch metrov utrpel vážne poranenie hlavy. Vrtuľník pristál na miestnom futbalovom ihrisku (na snímke). Bratislava, 28. máj 2016. Foto: SITA/ATE

BRATISLAVA/ TRNAVA 28. mája (WebNoviny.sk) – Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z Bratislavy letela v piatok 27. mája podvečer do obce Dechtice (okres Trnava). Ponáhľala sa na pomoc 66-ročnému mužovi, ktorý po páde z lešenia z výšky približne dvoch metrov utrpel vážne poranenie hlavy.

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa Air – Transport Europe (ATE) Zuzana Hopjaková, na miesto najskôr vyslali záchrannú zdravotnú službu, pre nutnosť rýchleho a šetrného transportu však k nehode privolali aj leteckých záchranárov.

Vrtuľník pristál na miestnom futbalovom ihrisku. Tam si lekár leteckých záchranárov prevzal pacienta v bezvedomí do svojej starostlivosti. Poskytol mu ďalšie neodkladné zdravotné ošetrenie. Po napojení na umelú pľúcnu ventiláciu muža v stabilizovanom stave previezli na centrálny príjem Univerzitnej nemocnice Bratislava – Kramáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia