Prípad Marca nie je ojedinelý, ukázali video odobratia Zoje

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
NR SR
Peter Pčolinský zverejnil na tlačovej besede video z novembra 2015, na ktorom je natočený výkon súdneho rozhodnutia odoberania Zoje matke, dieťa pri ňom plače a kričí, potom skolabovalo. Foto: prt screen Facebook.com/Sme Rodina

BRATISLAVA 30. mája (WebNoviny.sk) – Hnutie Sme rodina – Boris Kollár a občianske združenie Deti patria rodičom vyzývajú ministerku spravodlivosti Luciu Žitňanskú, ministra vnútra Roberta Kaliňáka a ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera, aby preverili prípad odoberania 6-ročnej Zoje, v prípade ktorej krajský súd v Bratislave rozhodol, že dieťa bude dočasne zverené do starostlivosti otca.

Rozhodnutie súdu poslanec Sme rodina Peter Pčolinský a Monika Onderková z OZ Deti patria rodičom považujú za nepochopiteľné, keďže Zoju podľa ich slov otec fyzicky týra a údajne ju aj sexuálne zneužíval.

„Máme ďalší prípad, možno otrasnejší ako prípad Marca. Ukazuje sa, že nejde o ojedinelé zlyhania, ako vravel minister Richter, ale skôr to asi bude bežná prax,“ povedal v pondelok novinárom Pčolinský. Hnutie Sme rodina podľa jeho slov chce zmeniť tento „chorý systém“, v prvom rade by sa mal brať ohľad na dieťa, súdy by sa mali detí pri rozvodoch pýtať, s ktorým rodičom chcú zostať.

Pčolinský zverejnil na tlačovej besede video z novembra 2015, na ktorom je natočený výkon súdneho rozhodnutia odoberania Zoje matke, dieťa pri ňom plače a kričí. Podľa Onderkovej dieťa potom skolabovalo. Trestné oznámenie, ktoré matka podala na otca Zoje za sexuálne zneužívanie, súd zamietol s tým, že skutok sa nestal.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Boris KollárPeter Pčolinský
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republikySme rodina - Boris Kollár