Električky do Petržalky by mohli začať premávať už v lete

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Električka
Pohľad na električku počas technicko-bezpečnostnej skúšky. Dve električky si dnes odskúšali jazdu po zrekonštruovanom Starom moste. Po viac ako 50-tich rokoch tak električka opäť prešla cez zrekonštruovaný Starý most zo Šafárikovho námestia až do Petržalky. Bratislava, 16. februára 2016. Foto: SITA/DPB

BRATISLAVA 31. mája (WebNoviny.sk) – Bratislavský samosprávny kraj dostal posledné chýbajúce stanovisko od Hasičského a záchranného útvaru Hlavného mesta SR Bratislavy týkajúce sa električkovej dráhy Šafárikovo námestie – Bosáková.

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo expresne podpísal kolaudačné rozhodnutie. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Lucia Forman Habancová, prvé električky by tak na trať do Petržalky mohli vyraziť už začiatkom letných prázdnin.

Obrazom: Po bratislavskom Starom moste prešli prví chodci a cyklisti

„Bratislavská župa konala v tomto prípade v expresných termínoch a po doručení posledného stanoviska vydala rozhodnutie. To bude teraz 15 dní vyvesené na úradných tabuliach Bratislavy, Starého mesta, Petržalky a, samozrejme, u nás,“ uviedol Frešo. Po týchto 15 dňoch ešte musí uplynúť lehota ďalších 15 dní na odvolanie a až po nich je možné spustiť skúšobnú prevádzku električiek na trase Šafárikovo námestie – Bosáková.

Rozhodnutie doručia verejnou vyhláškou podľa správneho poriadku, následne ho opätovne zverejnia na elektronickej úradnej tabuli BSK či na úradných tabuliach Hlavného mesta SR, Miestna časť (MČ) Bratislava – Staré Mesto, MČ Bratislava – Petržalka po dobu 15 dní.

Posledný deň tejto lehoty je dňom doručenia verejnej vyhlášky. Ďalších 15 dní majú dotknuté strany možnosť na podanie odvolania. Až potom je možné na rozhodnutie Bratislavského samosprávneho kraja potvrdiť právoplatnosť a je možné začať skúšobnú prevádzku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pavol Frešo
Firmy a inštitúcie BSK Bratislavský samosprávny kraj (VÚC)