Žitňanská okomentovala Kaliňákovu kauzu len stručne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lucia Žitňanská, Robert Kaliňák
Zľava: Lucia Žitňanská a minister vnútra Robert Kaliňák. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

LEOPOLDOV 14. júna (WebNoviny.sk) – Minister vnútra Róbert Kaliňák musí presvedčiť nielen partnerov v koalícii, ale aj verejnosť o tom, že neexistujú žiadne jeho prepojenia s kauzou Bašternák. V súvislosti s kauzou to povedala ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská. Dodala, že viac nemá potrebu sa k tejto téme vyjadrovať.

Národná kriminálna agentúra zadržala v piatok 10. júna popoludní asistenta poslanca SaS Jozefa Rajtára Filipa Rybaniča, ktorý pracuje v Tatra banke.

Stalo sa to po tom, čo zaznamenali, že si pozrel účty ministra Roberta Kaliňáka a exministra Jána Počiatka. Informoval o tom Denník N na svojej internetovej stránke, ktorý zároveň dostal údaje o oboch účtoch. Vyplýva z nich, že ministrovi vnútra Kaliňákovi prišli v roku 2014 na účet dve platby od spoločnosti B.A. Haus, v ktorej bol do októbra 2013 konateľom podnikateľ Ladislav Bašternák. Kaliňák podľa Denníka N dostal spolu 260-tisíc eur ako splátku pôžičky.

Poslednú platbu dostal 2. mája tento rok. Z údajov, ktoré má Denník N k dispozícii, vyplýva, že podobné prevody mal v minulosti aj exminister financií a dopravy Ján Počiatek. Peniaze mu chodili na účet v čase, keď bol vo firme Bašternák. Bašternák je známy z kauzy nadmerných odpočtov DPH pri bytovom komplexe Five Star Residence.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Igor MatovičJán PočiatekLadislav BašternákLucia ŽitňanskáRichard SulíkRobert Kaliňák
Firmy a inštitúcie OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnostiSaS Sloboda a Solidarita