EÚ potrebuje lídra, ako je Orbán, myslí si Smerák Podmanický

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ján Podmanický
Poslanec za Smer-SD Ján Podmanický. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 24. júna (WebNoviny.sk) – Predseda Európskej komisie Jean-Claud Juncker by mal po fatálnom výsledku britského referenda podľa poslanca NR SR za Smer-SD Jána Podmanického okamžite odstúpiť. Ako povedal Podmanický pre agentúru SITA, aj jeho pričinením EÚ stratila vážnosť.

„EÚ sa odklonila od myšlienok otcov zakladateľov, ktorými boli mimochodom kresťanskí politici, odklonila sa od kresťanskej tradície, na ktorej Európa vznikla. EÚ sa aj vďaka takým ľuďom ako je Juncker stala symbolom nekonečnej byrokracie, odtrhnutosti od reálnych problémov ľudí a bezbrehého míňania peňazí na množstvo pochybných projektov,“ vyhlásil Podmanický s tým, že úchylné nastoľovanie takých tém, ako napríklad gender ideológia, je už len povestným posledným klincom do rakvy EÚ. „O pobláznených nápadoch, ako riešiť migračnú krízu, ani netreba hovoriť,“ dodal.

Ak máme EÚ zachrániť, musia na jej čelo prísť podľa Podmanického ľudia, ktorí EÚ vrátia k jej základom. „Európska únia potrebuje na čele také typy rozhodných lídrov, ako je napríklad maďarský premiér Viktor Orbán, pretože pohľad na bezradnú tvár Angely Merkelovej alebo na poľutovaniahodnú postavičku Françoisa Hollanda je naozaj frustrujúci. Ak títo ľudia majú naďalej kormidlovať Európu, tak rýchlo z nej vycúvajme aj my a hľadajme bezpečnejšie spojenectvá,“ zdôraznil Podmanický.

Briti sa podľa poslanca Smeru správajú racionálne. „Rýchlo odišli z projektu, ktorý prestáva fungovať. Ak sa nemá spustiť lavínový efekt aj v ďalších štátoch, treba na čelo EÚ nových ľudí a urýchlenú reorganizáciu únie,“ uviedol. Podľa neho je EÚ, aj napriek vážnym výhradám, dobrý projekt, ktorý priniesol Európe dlhoročný mier a prosperitu. Zaslúži si preto, aby sme o jej záchranu zabojovali.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján PodmanickýViktor Orbán