Kotlebovci spúšťajú petíciu za vystúpenie Slovenska z Únie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Marian Kotleba
Organizátori antifašistického pochodu, ktorý bol v pondelok v Bratislave, v utorok listom požiadali generálneho prokurátora, aby dal podnet na rozpustenie Kotlebovej strany na Najvyšší súd SR. Foto: SITA/Ján Viazanička

BRATISLAVA 25. júna (WebNoviny.sk) – Ľudová strana Naše Slovensko začne zbierať podpisy na za vystúpenie Slovenska z Európskej únie. Na svojom profile na sociálnej sieti Facebook to oznámil predseda strany Marian Kotleba.

„Občania Veľkej Británie sa rozhodli odmietnuť diktát Bruselu. Pochopili, že ďalšie zotrvanie v EÚ by znamenalo ich postupný zánik. Je najvyšší čas, aby tento potápajúci sa európsky Titanik opustilo aj Slovensko. Preto od pondelka začíname plniť ďalší z našich predvolebných sľubov – začíname zbierať podpisy na vyhlásenie referenda o vystúpení Slovenska z EÚ!,“ uviedol Kotleba. Zástupcovia ĽS NS ako jedinej parlamentnej strany privítali výsledok britského referenda.

V rámci štvrtkového referenda o zotrvaní v Európskej únii sa vo Veľkej Británii vyslovilo za tzv. brexit 17 410 742 voličov, možnosť zotrvania v EÚ získala 16 141 241 hlasov. Z uvedených čísel vychádza pomer 51,9 k 48,1 percenta. Účasť na referende dosiahla 72,2 percenta registrovaných voličov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marian Kotleba
Firmy a inštitúcie Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko