Autobusy na trase Most SNP a Devín sú vybavené cyklonosičmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Autobus
Autobus MHD vo vozovni DPD pri príležitosti návštevy Dopravného podniku Bratislavy primátorom Bratislavy. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 25. júna (WebNoviny.sk) – Od tejto soboty môžu cyklisti v Bratislave využívať cyklonosiče na autobusoch mestskej hromadnej dopravy na trase Most SNP a hrad Devín.

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová, cyklistom sú k dispozícii na autobusovej linke číslo 29 počas celého leta vždy v sobotu a v nedeľu. „Na bicykel treba vždy cestovný lístok ako na batožinu, čo je 0,35 eura,“ doplnila.

Podľa Skokanovej na prepravu bicyklov budú slúžiť cyklonosiče na zadnom čele autobusov. „Možnosť prepravy bude riadne vyznačená v cestovnom poriadku značkou bicykla. Naloženie bicyklov bude možné okrem konečných zastávok, Most SNP alebo Hrad Devín, aj na zastávke Vodárenské múzeum,“ pripomína s tým, že za naloženie bicykla bude zodpovedať cestujúci, vodič však skontroluje jeho upevnenie. Jeden nosič má podľa hovorkyne kapacitu sedem bicyklov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia