Video: Extrémisti pochodovali Bratislavou, potom sa nudili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bratislavou pochodovali extrémisti
Účastník protestného zhromaždenia Stop likvidácii Európy, spoločne za Slovensko proti diktátu Bruselu! Bratislava, 25. jún 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 25. júna (WebNoviny.sk) – Sobotňajší protest extrémistov v Bratislave sa skončil na Námestí slobody o 17:15. Účastníci pochodu sa podľa pokynov rozchádzali smerom na bratislavskú Hlavnú stanicu.

Pôvodne na začiatok protestu prišlo do tisíc demonštrantov. Tí sa však počas nudných prejavov postupne rozchádzali. „Tieto populistické reči sa nedajú počúvať. Sú rovnaké v Prahe a rovnaké v Bratislave,“ povedal jeden z účastníkov z Čiech.

Obrazom: Extrémisti sa zišli na proteste v Bratislave

Zahrali si aj divadlo

Míting ukončilo krátke divadelné predstavenie, v ktorom hlavnú úlohu zohral známy extrémista Marián Magát ako sudca najvyššieho súdu. Postupne pred neho privádzali obžalovaných. Prvým bol Robert Kališniak ako minister vnútra rozkradnutého štátu, rozkrádač štátnych prostriedkov a vlastizradca. „Je vinný?“ opýtal sa sudca Magát. „Áno!“ skandoval dav.

Následne sa Magát pýtal: „Aký trest si zaslúži?“ Odpoveď ľudu znela: „Obesiť,“ na čo sudca rozkázal: „Kat, konaj svoju povinnosť!“ Následne kat Kališniaka s maskou na tvári odviedol z pódia. Rovnako ako Kališniak skončili premiér krajiny Robert Ficoto, prezident Andrej Kiška či istá Monik Flašková Venková. Pri jej mene dav spieval Beňová je k*rva špinavá. Podľa Magáta išlo o čisto vymyslený príbeh a zhoda mien a osôb môže byť len náhodná.

Magát ako organizátor protestu nie je sklamaný z účasti, ale nie je ani potešený. „Čakal som, že príde dvetisíc ľudí, bolo približne tisíc,“ čo Magát zdôraznil veľkým teplom a začatými dovolenkami. „Na iné akcie chodí päťdesiat ľudí, takže som spokojný,“ dodal Magát. V závere mítingu na Námestí slobody tisíc demonštrantov nebolo, dav sa zúžil na niekoľko stoviek ľudí.

Ďalšie protesty sa neplánujú

Magát teraz ďalšie protesty organizovať neplánuje. Jeho najbližším cieľom sú župné voľby. „Budem kandidovať na župana alebo poslanca samosprávneho kraja v Žiline. Bude to však veľmi ťažké,“ povedal Magát pre agentúru SITA.

Sobotňajší protest extrémistov v Bratislave sa začal krátko po 15:00 na námestí pred bratislavskou Hlavnou stanicou. Odtiaľ sa vydali na Námestie slobody. V rukách držali zástavy so slovenským znakom a skandovali heslo „Slovensko Slovákom“. Cieľom pochodu bolo upozorniť na súčasné problémy, čo dav vyjadroval heslami „Slovensko Slovákom“ alebo „Stop diktátu Bruselu“.

Míting extrémistov na Námestí slobody sa začal spevom štátnej slovenskej hymny. Moderoval ho známy extrémista Marián Magát. Ten v úvode privítal bratov Čechov, priateľov z Nemecka, Chorvátska, Srbska, Rakúska a Poľska, ktorí prišli na dnešný pochod.

Bratislavou pochodovali extrémisti
Foto: SITA/Marko Erd
Bratislavou pochodovali extrémisti
Foto: SITA/Marko Erd

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaMarián Magát