O dnešných výzvach pre slovenský eGovernment a Broadband

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 28. júna (WBN/PR) – Hlavnou témou deviateho ročníka konferencie iDEME 2016, ktorá sa včera uskutočnila v bratislavskom vládnom hoteli Bôrik, bol eGovernment – napríklad aj z pohľadu certifikácie a obstarávania cloudových služieb a odporúčaní pre verejný sektor, či predstavenie kontrolovania IT projektov verejnej správy zo strany NKÚ SR. Predstavený bol aj projekt Register priestorových informácií (RPI). Aktuálnou témou je pre Slovensko aj kybernetická bezpečnosť, ktorej boli venované dve prednášky, vrátane predstavenia pripravovaného zákona o kybernetickej bezpečnosti. Dve stovky účastníkov zaujala aj prednáška o textovej analytike a jej využití vo verejnej správe.

Popoludnie patrilo Broadbandu – predstaveniu možností financovania z operačných programov Integrovaná infraštruktúra (OPII) a Program rozvoja vidieka (PRV) a informácia o iniciatíve Európskej komisie Broadband Competence Offices (BCO). Prezentovaný bol stav verejnej konzultácie bielych miest NGA, príprava notifikácie schémy štátnej pomoci pre Broadband a novej štúdie uskutočniteľnosti OPII. Záver konferencie patril panelovej diskusii „Aktuálne výzvy pre slovenský eGovernent“, ktorú moderoval prezident PPP Milan Ištván. Predmetom diskusie bol aktuálny stav elektronických služieb verejnej správy, možné „quick wins“, ktoré by umožnili širšie využívanie týchto služieb. Diskutovanou témou bola aj problematika verejného obstarávania IT projektov.

Konferenciu iDEME 2016 (Informatizácia až po dediny a mestá) spolu organizovali občianske združenie Partnerstvá pre prosperitu (PPP) a Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu. Nad konferenciou prevzal záštitu podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu a Digitálny líder SR Peter Pellegrini – účastníkom sa prihovoril prostredníctvom videa.

Striebornými partnermi konferencie iDEME 2016 boli spoločnosti Aliter Technologies a Atos IT Solutions and Services, partnermi SAS Slovakia a SEVITECH. Sponzormi konferencie boli AXASOFT, CISCO Systems Slovakia, CORAgeo a QBSW, vystavovateľom IT vzdelávacia spoločnosť GOPAS. Mediálnymi a obsahovými partnermi boli Fórum pre komunikačné technológie (CTF), portál EurActiv.sk, technologický magazín PC REVUE, portál PROMOSPRAVY.sk, tlačová agentúra SITA a Výskumný ústav spojov (VÚS).

Prezentácie z konferencie iDEME nájdete na stránke www.ideme.net. Budú zverejnené aj ako videoprezentácie na www.youtube.com.

V prípade otázok prosím kontaktujte prezidenta PPP Milana Ištvána, milan@p3.sk, 0905351962.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter Pellegrini