K štartu predsedníctva v EÚ nasvietia Bratislavský hrad

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bratislavský hrad
Bratislavský hrad Foto: archívne, SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 28. júna (WebNoviny.sk) – Na múroch Bratislavského hradu sa v noci zo štvrtka na piatok, teda na prelome júna a júla, budú premietať špeciálne projekcie. Upozornia na to, že Slovensko prevzalo predsedníctvo v Rade Európskej únie (EÚ) od Holandska.

Ako ďalej agentúru SITA informovali zo sekretariátu predsedníctva SR v Rade EÚ Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, podujatie sa začne vo štvrtok 30. júna po zotmení, okolo 21:30. Na hradné múry premietnu výjavy z Holandska a zo Slovenska, vrátane prírodných scenérií, historických pamiatok, tradícií, inovácií, rôznych športov a príkladov politickej spolupráce. Jedna strana Hradu bude osvetlená slovenskými motívmi a druhá holandskými.

Keďže Bratislavský hrad sa týči vysoko nad mestom, projekcie budú viditeľné na mnohých miestach v Bratislave, najmä v centre mesta a pozdĺž Dunaja. Svetelnú show organizuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v spolupráci s Veľvyslanectvom Holandského kráľovstva v Bratislave a s finančnou podporou spoločnosti Philips Slovakia,.

Osvetlenie hradu je súčasťou troch podujatí, ktoré v rámci odovzdania predsedníctva spoločne organizujú Veľvyslanectvo Holandského kráľovstva na Slovensku a Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Ďalšími budú výstava diel Joana Miróa a skupiny výtvarníkov CoBrA v Galérii Danubiana na vodnom diele v Bratislave – Čunove a vytvorenie kvetinového záhona v tvare loga slovenského predsedníctva pred historickou budovou Slovenského národného divadla v Bratislave. Výstavu slávnostne otvoria vo štvrtok 30. júna a kvetinové logo odhalia o deň skôr, v stredu 29. júna.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia