Na istanbulskom letisku boli v čase výbuchu aj Slováci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Na Atatürkovom letisku v Istanbule útočili teroristi
Na Atatürkovom letisku zabíjali útočníci, zomreli desiatky ľudí. Istanbul. 28. jún 2016. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 29. júna (WebNoviny.sk) – Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí nemá zatiaľ správy, že by medzi obeťami utorkového teroristického útoku na letisku v tureckom Istanbule boli občania Slovenska prípadne iných členských krajín EÚ. Pre agentúru SITA to potvrdil riaditeľ tlačového odboru ministerstva Igor Skoček.

Obrazom: Na Atatürkovom letisku v Istanbule útočili teroristi

Generálny konzulát SR v Istanbule sa spojil so zástupcom guvernéra Ismailom Gultekinom, ktorý prisľúbil podať informáciu, či sa medzi obeťami nachádzajú občania SR či iných členských krajín EÚ v priebehu dňa, pretože identifikujú mŕtvych a zranených. Generálny konzulát situáciu prioritne sleduje, zdôraznil Skoček.

V čase výbuchu sa na letisku nachádzali občania Slovenska. Bolo ich približne deväť, volali individuálne, aj skupinovo a kontaktovali v priebehu noci buď Generálny konzulát v Istanbule alebo Zastupiteľský úrad v Ankare. Podľa Skočeka všetci uviedli, že sú v poriadku a prípadne, že nemajú informácie o iných zranených občanoch SR.

Útok na Atatürkovo letisko v tureckej metropole Istanbul si vyžiadal najmenej 36 mŕtvych a 147 zranených. V bilancii obetí nie sú započítaní samovražední bomboví atentátnici, zrejme teroristi z extrémistickej organizácie Islamský štát.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia