Spoločnosť Atrium sa stáva 100% vlastníkom OC Dubeň Žilina

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Atrium duben

BRATISLAVA 30. júna 2016 (WBN/PR) – Spoločnosť Atrium European Real Estate nadobudla 100% podiel v nákupnom centre Atrium Dubeň (ďalej len „Centrum”) v Žiline. Skupina Atrium sa dohodla na kúpe podielu spoločnosti Bainbridge Slovakia Žilina Hyper s.r.o., ktorá doteraz vlastnila časť Centra.

Atrium Dubeň je rodinne orientované obchodné centrum, situované na dopravnej tepne, ulici Vysokoškolákov, ktorá spája sídlisko Vlčince s centrom mesta. Z ulice Vysokoškolákov je jednoduché napojenie na všetky dôležité smery a výjazdy zo Žiliny, čo vysvetľuje vysoké percentuálne zastúpenie zákazníkov z okolitých miest a obcí.

Centrum bolo otvorené v roku 2001, ako prvé moderné nákupné centrum v Žiline a okolí. S prenajímateľnou plochou cca 22.600 m2 ponúka svojim zákazníkom 78 obchodných jednotiek, prevažne z oblasti módy, elektroniky a služieb. Medzi kľúčových nájomcov patria obchod s elektronikou Datart, Intersport, obuv CCC, BENO, John Garfield, McDonald´s, Orsay, A3 Šport, Decodom a Kúpeľne SIKO. Atrium Dubeň patrí medzi najvýznamnejšie centrá v regióne a vďaka výbornému umiestneniu a dostupnosti zasahuje rozsiahlu spádovú oblasť cca 244.000 obyvateľov v dojazdovej vzdialenosti do 30 minút.

Spoločnosť Atrium, plánuje ďalšie investície v podobe rekonštrukcie vnútorných priestorov Centra a jeho ďalšiu budúcnosť vidí v skvalitňovaní tenant mixu, zvyšovaní zákazníckeho komfortu a úrovni služieb.

Atrium duben

V súvislosti s transakciou následne pán Oldřich Špůrek, CEO skupiny Atrium pre Českú a Slovenskú republiku, prehlásil: „Ide o zavŕšenie našej dlhoročnej snahy o akvizíciu zvyšného spoluvlastníckeho podielu. V ďalších krokoch sa naša spoločnosť zameria na sfunkčnenie predajne potravín a doplnenie mixu o ďalších nájomcov, hlavne módne značky. Z dlhodobého horizontu považujeme lokalitu za veľmi silnú, s výbornou dopravnou dostupnosťou a doterajší potenciálny záujem niektorých značiek tento predpoklad potvrdzuje. Pevne dúfame, že naši zákazníci skoro uvidia hmatateľné zmeny.“

O spoločnosti Atrium European Real Estate

Atrium je predná realitná spoločnosť, ktorá sa zameriava na investície do nákupných centier, ich riadenie a budovanie v regióne strednej a východnej Európy. K 31. decembru 2015 skupina vlastnila 77 nákupných centier a retailových nehnuteľností s celkovou tržnou hodnotou vo výške 2,7 miliardy euro. Tieto investície sú diverzifikované v rámci siedmich krajín a zahrňujú celkovú hrubú prenajímateľnú plochu 1,1 mil. m2. V roku 2015 spoločnosť Atrium generovala hrubé výnosy z prenájmu vo výške 207 miliónov euro.

Spoločnosť má sídlo v Jersey a je súčasne kótovaná na Viedenskej burze a na burze Euronext Amsterdam pod kódom (ticker) ATRS.

Táto tlačová správa sa vydáva len ako písomný doklad (pre informáciu) a nepredstavuje ponuku k predaji či výzvu k nákupu akýchkoľvek cenných papierov.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia