Sulík: Smer v Kaliňákovi prišiel o korunného princa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Richard Sulík
Predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík. Foto: SITA/Martin Medňanský

BRATISLAVA 29. júna (WebNoviny.sk) – Odvolávanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka podľa predsedu SaS Richarda Sulíka znamená, že jeho kariéra ako korunného princa v Smere-SD je zlikvidovaná. „Pokojne nech na ministerstve spráchnivie, ale Smer prišiel o korunného princa. Ako prišiel o Pavla Pašku, tak teraz prišiel o Kaliňáka. Je to vedľajší vítaný efekt,“ vyhlásil Sulík v rozhovore pre agentúru SITA.

Smer podľa Sulíka stráca voličov

Cieľom opozície pôvodne podľa šéfa SaS bolo, keďže tento človek robí Slovensku hanbu a blíži sa slovenské predsedníctvo v EÚ, vyzývali sme, aby Fico ministra odvolal. „Smer nás vo svojej arogantnosti nepočúval. Teraz sa už zaťal a stratil zmysel pre politickú realitu, politický kompas, čo je ešte v norme alebo za čiarou,“ konštatoval.

Obrazom: Policajná razia v objektoch spojených s Bašternákom

Každým dňom, čo Kaliňák zostáva vo funkcii, Smer podľa Sulíka stráca voličov. „Možno za mesiac stratí Smer jedno percento voličov. Toto je pre nich ďaleko horšie, že musia trpieť a nemôžu ustúpiť, pretože v svojich hlavách sú presvedčení, že sú neomylní a neustupujú nikdy opozícii. Nech neustupujú, my budeme tlačiť,“ povedal Sulík, podľa ktorého keby Fico ministra pred mesiacom odvolal, mohol si tam dať Kaliňák figúrku, ktorú by riadil. „Teraz musí Fico využiť Bugára, aby robil najšpinavšiu politiku,“ dodal.

Mimoriadna schôdza bude vo štvrtok

Druhé odvolávanie Kaliňáka v priebehu mesiaca má podľa lídra SaS zmysel. „Béla Bugár a Andrej Danko sa opäť raz prekonajú vo svojej submisivite a dvihnú ruku za človeka, ktorého pred tým kritizovali. Obzvlášť ma to prekvapuje od Danka, ktorý chcel vniesť do politiky slušnosť. Bugár zas hovoril pred voľbami o charaktere, ktorý rozhoduje. Vo štvrtok obaja dvihnú ruku za Kaliňáka, ktorý je po uši namočený v prúseroch,“ vyhlásil Sulík.

Opozícia sa tento mesiac po druhýkrát pokúsi odvolať ministra vnútra. Na jej podnet zvolal predseda NR SR Andrej Danko schôdzu parlamentu na štvrtok na 13:00. Kauza spájaná s podnikateľom Ladislavom Bašternákom sa týka nadmerných odpočtov DPH pri bytovom komplexe Five Star Residence.

Objekt stavala firma Real Štúdio K.F.A. podnikateľa Mariana Kočnera a firma Ladislava Bašternáka v ňom údajne kúpila sedem bytov za 12 miliónov eur. Následne si firma Bašternáka uplatnila nadmerný odpočet DPH vo výške dvoch miliónov eur. Kriminálny úrad finančnej správy na prípad upozornil políciu, trestné oznámenie však bolo v roku 2014 odmietnuté. Finančná správa voči tomu vypracovala sťažnosť, tá však nebola odoslaná.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej DankoLadislav BašternákRichard SulíkRobert FicoRobert Kaliňák
Firmy a inštitúcie SaS Sloboda a SolidaritaVláda SR