Policajt sa postavil Kaliňákovi, napísal mu ostrý list

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Robert Kaliňák
List Miroslava Srholca adresovaný ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. Foto: facebook.com/miroslav.srholec

BRATISLAVA 29. júna (WebNoviny.sk) – „Svojím pôsobením na poste ministra vnútra bez väčších pochybností prehlbujete nedôveru občanov tejto krajiny voči celému Policajnému zboru a jeho schopnosti zodpovedne plniť svoje úlohy,“ píše vyšetrovateľ Miroslav Srholec ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. List sa objavil na sociálnej sieti Facebook.

Srholec má pochybnosti o právnom postavení Inšpekcie ministerstva vnútra a rovnako tak aj o nezávislosti Národnej kriminálnej agentúry. „Nezdieľam váš postoj k existencií oprávnenia ministra odvolávania policajných funkcionárov bez udania dôvodu, ako obhájiteľného prostriedku riadenia,“ píše v liste.

Minister Kaliňák bude už druhýkrát čeliť odvolávaniu v parlamente. Kauza spájaná s podnikateľom Ladislavom Bašternákom sa týka nadmerných odpočtov DPH pri bytovom komplexe Five Star Residence. Objekt stavala firma Real Štúdio K.F.A. podnikateľa Mariana Kočnera a firma Ladislava Bašternáka v ňom údajne kúpila sedem bytov za 12 miliónov eur.

Aj pre túto kauzu Srholec v liste žiada Kaliňáka o prehodnotenie zotrvania na čele rezortu ministerstva vnútra.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ladislav BašternákRobert Kaliňák
Firmy a inštitúcie MV Ministerstvo vnútra SRNAKA Národná kriminálna agentúraNR SR Národná rada Slovenskej republikyPZ Policajný zbor SRVláda SR