Lupič si z bratislavskej banky odniesol takmer 60-tisíc eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kuklaci zbran strelba lupez
ilustračné foto Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 29. júna (WebNoviny.sk) – Ozbrojený páchateľ prepadol krátko pred 17:00 banku na Galvanyho ulici v Bratislave. Odniesol si spolu viac ako 59-tisíc eur. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa bratislavskej polície Lucia Mihalíková. Lupič vošiel do banky a pod hrozbou použitia krátkej guľovej zbrane požadoval od zamestnancov peniaze.

Pracovník banky mužovi z obavy o svoj život vydal 55-tisíc eur. Z rovnakej obavy vydal páchateľovi 4 500 eur aj klient nachádzajúci sa v banke. Lupič následne ušiel na motorke smerom na Zlaté piesky. Nikto, našťastie, nebol pri prepade zranený.

Páchateľ mal približne 35 rokov, oblečený mal tmavý motorkársky odev a na hlave mal prilbu s okuliarmi.

Akékoľvek informácie o páchateľovi môžu občania oznámiť na bezplatnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Lúpeže bánk v roku 2016

4. apríla

Maskovaný muž vyzbrojený nožom lúpil predpoludním v banke na Heyrovského ulici v bratislavskom Lamači. Odniesol si zhruba tisíc eur. Nikto nebol zranený.

7. apríla

Krátko pred 09:40 zamaskovaný muž lúpil v pobočke na Karadžičovej ulici v Bratislave. Pracovníčku ohrozoval zbraňou, odniesol si vyše tritisíc eur. Pri prepade nebol nikto zranený.

15. júna

Ozbrojený muž lúpil predpoludním v banke na Rusovskej ceste v bratislavskej Petržalke. Muž maskovaný šatkou si odniesol približne 1 500 eur. Pri prepade nebol nikto zranený.

23. júna

Ozbrojený muž prepadol pobočku banky na Roľníckej ulici v Bratislave. Z banky si odniesol približne tritisíc eur. Pri prepade sa nikto nezranil, v pobočke banky sa nenachádzal žiaden klient.

29. júna

Ozbrojený muž prepadol banku na Galvanyho ulici v Bratislave. Z banky si odniesol 59,500 eur – 55-tisíc mu z obavy o život vydal pracovník banky, 4 500 eur mu dal klient, ktorý bol v tom čase v banke. Pri prepade nebol nikto zranený.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia