Fico vychválil Kaliňáka, opozícia len kydá hnoj

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Robert Fico, Robert Kaliňák
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 30. júna (WebNoviny.sk) – Minister vnútra Robert Kaliňák bojuje proti daňovým podvodom a polícia má pod jeho vedením najlepšie výsledky v histórii Slovenska.

Predseda vlády Robert Fico tak na pôde parlamentu v rámci mimoriadnej schôdze zhrnul postoj vlády k návrhu na vyslovenie nedôvery Kaliňákovi. Vytvorenie daňovej kobry alebo zavedenie elektronického trhoviska je podľa Fica dôkazom výsledkov práce ministra.

Opozícia sa podľa Fica snaží o vytvorenie zlého mena Slovenska v čase, keď preberá predsedníctvo v Európskej únii. „Toto nie je slovenské, toto nie je štátnické,“ vyhlásil s tým, že namiesto toho, aby opoziční poslanci pracovali v prospech krajiny len kydajú hnoj.

Zároveň opozícii pripomenul kauzy, ktoré prepukli, keď boli jej zástupcovia vo vláde, ako napríklad Osrblie alebo kauzu daniari. Fico tiež vyhlásil, že opozícia zneužíva ústavné právo na vyslovovanie nedôvery členom vlády tým, že to robí každú chvíľu. Daniela Lipšica na začiatku svojho prejavu označil za „podržtašku“ Igora Matoviča s tým, že nikdy nebude úspešný v slovenskej politike.

Obrazom: Policajná razia v objektoch spojených s Bašternákom

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ladislav BašternákRobert FicoRobert Kaliňák
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republikyOĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnostiSaS Sloboda a SolidaritaVláda SR