Obrazom: Nasvietili Bratislavský hrad, dôvodom predsedníctvo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
K štartu predsedníctva Slovenska v EÚ nasvietili Bratislavský hrad
Pohľad na nasvietený Bratislavský hrad pri príležitosti odovzdania predsedníctva v Rade Európskej únie Slovenskej republike z rúk holandského partnera. Bratislava, 30. jún 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 1. júla (WebNoviny.sk) – Na múroch Bratislavského hradu sa v noci zo štvrtka na piatok, teda na prelome júna a júla, premietali špeciálne projekcie. Upozornili na to, že Slovensko prevzalo predsedníctvo v Rade Európskej únie (EÚ) od Holandska.

Obrazom: K štartu predsedníctva Slovenska v EÚ nasvietili Bratislavský hrad

Na hradné múry premietli výjavy z Holandska a zo Slovenska, vrátane prírodných scenérií, historických pamiatok, tradícií, inovácií, rôznych športov a príkladov politickej spolupráce. Jedna strana Hradu bola osvetlená slovenskými motívmi a druhá holandskými.

Keďže Bratislavský hrad sa týči vysoko nad mestom, projekcie boli viditeľné na mnohých miestach v Bratislave, najmä v centre mesta a pozdĺž Dunaja. Svetelnú show organizovalo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v spolupráci s Veľvyslanectvom Holandského kráľovstva v Bratislave a s finančnou podporou spoločnosti Philips Slovakia,.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia