Pčolinský: Odvolávanie Kaliňáka je šaškáreň Matoviča

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Igor Matovič
Igor Matovič v sále rozprestrel transparent s nápisom 'Slušní ľudia platia dane, zlodeji si žijú za ne' s fotografiami Roberta Kaliňáka a Ladislava Bašternáka. Bratislava, 30. jún 2016. Foto: facebook.com/igor.matovic.7

BRATISLAVA 1. júla (WebNoviny.sk) – Celá mimoriadna schôdza parlamentu o odvolávaní ministra vnútra Roberta Kaliňáka sa podľa opozičného poslanca Petra Pčolinského (Sme rodina) zvrtla na reklamnú kampaň predsedu OĽaNO Igora Matoviča.

Ako povedal Pčolinský dnes pre agentúru SITA, aj poslanci za Sme rodina sa snažili Matoviča presvedčiť, aby odpratal plagát, nech sa môže pokračovať v odvolávaní Kaliňáka.

„Odmietol. Zjavne mu vôbec nešlo o odvolanie ministra vnútra, ale len o pozornosť novinárov a kamier. Výsledok vieme. Kaliňák sa odvolávať nebude a my sme poslúžili ako komparz pre Igora Matoviča a jeho mediálnu šaškáreň,“ vyhlásil Pčolinský s tým, že on sám nemohol vystúpiť v rozprave pre ego jedného človeka a jeho divadlo.

Obrazom: Policajná razia v objektoch spojených s Bašternákom

Mimoriadnu schôdzu parlamentu o vyslovení nedôvery ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi predseda parlamentu Andrej Danko prerušil vo štvrtok večer na neurčito. Dôvodom bolo, že Igor Matovič v sále rozprestrel transparent s nápisom „Slušní ľudia platia dane, zlodeji si žijú za ne“ s fotografiami Roberta Kaliňáka a Ladislava Bašternáka. Dnes podá SaS a OĽaNO návrh na vyslovenie nedôvery premiérovi Robertovi Ficovi.

Sme rodina je podľa Pčolinského principiálne za odvolanie predsedu vlády. „Fico by mal odstúpiť, lebo jeho tretia vláda je len fraška. Nemá morálne právo viesť túto krajinu,“ zdôraznil Pčolinský, ktorý sa však obáva, že to opäť bude len účasť na divadla Matoviča. „To by už bola tretia mimoriadna schôdza za sebou v krátkom čase za sebou. Opäť pôjde len o prezentáciu štandardných strán, ktoré sa budú ukazovať pred médiami. Obávam, sa, aby to nebola len šaškáreň Matoviča,“ dodal Pčolinský.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej DankoIgor MatovičLadislav BašternákRobert FicoRobert Kaliňák
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republikyOĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnostiSaS Sloboda a SolidaritaVláda SR